“GELECEK KUŞAKLARA IŞIK TUTACAK”

        Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Başkanlığında aralarında hayatta olan keçe ustalarının da bulunduğu çok sayıda davetlinin katıldığı programın açılış konuşmasını “Afyonkarahisar'da Keçe Üretimi ve Keçe Atölyeleri' isimli kitabın yazarlarından Ülkü Küçükkurt yaptı. Afyonkarahisar’da keçe üretiminin köklü bir geçmişe sahip olduğundan bahseden Küçükkurt, kitabın hazırlanması konusunda tarihsel araştırmalarda zorluk yaşamadıklarını söyledi. Keçe ustası sayasının azalmasına rağmen günümüzde de yaşatıldığını aktaran Ülkü Küçükkurt; “Gülenay Yalçınkaya Hocama ustalarımla beni tanıştırdığı için çok teşekkür ediyorum. Ustaları tanıdıkça keçeye olan hayranlığım daha da arttı. Naile Rengin Oyman Hocam ile birlikte bu güzel eseri ortaya çıkarttık ve Sayın Başkanımız sayesinde “söz uçar, yazı kalır” dedik ve keçeyi gelecek kuşaklara ve araştırmacılarımıza ışık olması amacıyla kitap haline getirdik” dedi.

“BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

           Eserin keçenin tarih sahnesine çıktığı andan itibaren keçe üretimine emek vermiş bütün ustalara ithaf edildiğini ifade eden Küçükkurt; “Böylece hayatta olmayan ustalarımıza Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ömürler diliyorum. Hem kendi adıma, Naile Rengin Oyman Hocam adına Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kendisi Afyonkarahisar’ın kültürel hayatına ve diğer yaşamlardaki hayatına çok büyük katkısı olmuştur. Kitabımızın yayınlanmasında emeği geçen dizgisinden tahsihine ilgilenen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“AHDE VEFA BORCUMUZDU”

          “Hislerden Seslere Süleyman Raif Somer' isimli kitabın yazarlarından Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Yunus Emre Uğur ise yaşayan insanların yaşarken değerlerinin bilinmesi fikrini benimsediklerini ifade etti. Afyonkarahisar’da musiki kültürü açısından kıymetli insanların yetiştiğini dile getiren Yunus Emre Uğur “Afyonkarahisar’lı genç akademisyenler olarak ahde vefa borcu olduğunu düşünüyoruz. Kendilerine bu eserleri kazandırdıkları için çok teşekkür ediyoruz” dedi. Eserin Afyonkarahisar kültürüne kazandırılmasında büyük destekleri olan Başkan Burhanettin Çoban’a da teşekkür eden Yunus Emre Uğur şehrimizin tanıla bilirliği açısından bu tür eserlerin çok önemli olduğuna dikkat çekerek şükranlarını sundu.Süleyman Raif Somer ise kendisi adına basılan kitaba desteklerinden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık’a, Yüntaş Genel Müdürü Mehmet Sarlık’a teşekkür etti. Süleyman Raif Somer kitabın hazırlanmasında emeği geçen Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Uğur Türkmen’e, Doç. Dr. Çağhan Adar’a ve Yunus Emre Uğur’a teşekkür etti. 

“SADECE SANATI DEĞİL, TARİHİNİ DE ELE ALDIK”

         Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Afyonkarahisar Belediyesi olarak şehrin kültürel hayatına destek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Afyonkarahisar’ın el sanatlarından olan Keçecilik kültürünün değerli bir eserde toplanmasının önemine dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban, “Bu eserimizde Keçeciliğin sadece bir sanat olarak değil, tarih olarak da ele alınması ilimiz adına büyük önem arz ediyor. Kitabımızın hazırlanmasında emekleri olan Ülkü Küçükkurt ve Naile Rengin Oyman hocamızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

         Hislerden Seslere Süleyman Raif Somer' isimli kitap hakkında da düşüncelerini aktaran Başkan Burhanettin Çoban; “Süleyman Raif Somer ağabeyimizin hem Türk Tasavvuf Musikisi, özellikle Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği üzerine çok güzel besteleri var. 100’e yakın bestesi olmasına karşın bazılarının çalışmaya alınamadığını öğrendim. Eserin hazırlanmasında Yunus Emre Uğur Hocamıza, Çağhan Adar Hocamıza teşekkür ediyorum. Afyonumuzdan musiki üstadının çıkması da bizleri çok sevindirdi. Her iki eserimizin de Afyonumuzun kültür ve sanatına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.