Küçükkurt, çözüm bekleyen önerilerini şöyle sıraladı: 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler ve Dayanışma Günü nedeniyle sektörümüz adına kısa vadede çözüm beklediğimiz konuları şöyle sıralayabiliriz:

  1. Öncelikli olarak basın-yayın camiasındaki karmaşaya son verecek yasal düzenlemeler en ivedi şekliyle TBMM gündemine alınmalı, siyasi partilerimiz basın camiası ile işbirliği yaparak karmaşa ortamına son vermelidir. İnternet mecralarında gazetecilik mesleğinin gereklerini yerine getiren, yasal yükümlülüklere uyan, istihdam ve demokrasiye katkı sağlayan basın emekçileri ile vurgun, yalan, talan peşinde olan istismarcıların ayrımının yapılmasını sağlayacak yasal düzenlemelere bir an önce imza atılmalıdır.
  2. Gazeteler, radyolar, televizyonlar ve internet siteleri vasıtasıyla 100 yılı aşkın sürede oluşmuş/oturmuş basın geleneğinin teknolojinin yeni evrelerine adaptesi için projeler üretilip, bu projelerin hayata geçirilmesi sağlanmalıdır.
  3. Cumhurbaşkanlığı tarafından önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi için çalışmalarına başlanılan “hukuki ve ekonomik reform”lar kapsamında basın-yayın camiasının görüş ve önerileri dikkate alınarak her iki alanda da basın-yayın camiasının gelişimine katkı sağlayacak düzenlemeler yapılmalıdır.
  4. Sektörümüz KDV oranlarının indirimi, Basın İlan Kurumu paylarının indirimi, RTÜK ve Telif hakları paylarında indirim, uydu ve verici frekans ücretlerinde indirim gibi bir dizi müjdeli haberi sabırsızlıkla beklemektedir.
  5. Kamu spotlarının gazete, radyo, Televizyon ve internet sitelerinde ücretli olarak yayınlanması yoluyla basın kuruluşlarının desteklenmesi gerekmektedir.
  6. Koronavirüs salgınına yönelik aşılama çalışmaları kapsamında basın mensuplarının “öncelikli grup” olarak belirlenmesi gerekmektedir.
  7. İlimiz özelinde kamu kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensuplarından oluşacak bir “Basın Etik Kurulu”nun hayata geçirilmesi gerekmektedir.
  8. Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizden beklentimiz ise, menfaat beklemeksizin, bir kamu hizmeti olarak kendilerinin gözü, kulağı, sesi olmayı benimseyen basın emekçilerine sahip çıkmalarıdır. Unutulmamalıdır ki, doğru bilgi ve haberin olmadığı, doğru kişilerin önemsenmediği yerde ortama yalan ve kirlilik hakim olacaktır.

Afyonkarahisar basını 100 yılı geçen gurur verici tarihinde olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temel esasları doğrultusunda, toplumun genel değerlerine saygılı, ahlak ve hukuk kurullarına bağlı olarak Türk Milleti’nin hizmetinde olmaya devam edecektir.

10 Ocak Basın Bayramı ve Dayanışma Günü’nün, Milli dayanışmamızın artarak güçlenmesine vesile olmasını dileriz.