Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim görevlilerinden olan Hakan Yılmaz, başarılı çalışmalara imza atmaya devam ediyor Yılmaz, Kral Midas’ın Kızı: Suna” belgeselini hazırladı. 

Kral Midas ve Suna’nın hikayesi?

Midas; sınırları Ege kıyılarından, Afyon’a kadar uzanan Frigya’nın kralı… 

Kral Midas, gece gündüz Tanrı’dan bir çocuk diler. Günlerden bir gün kız çocuğu olur, adı Suna… 

Kız büyür, güzelleşir, yüzünden güller, ağzından inciler saçılır. 

Ne olur, nasıl olur bilinmez, Suna çaresiz dertlere düşer. Vücudunun her yerinde çıbanlar çıkar. Ülkenin bütün hekimleri seferber olur ama nafile. Dünyalar güzeli Suna, her geçen gün çirkinleşir. Bir yandan çirkinlik, bir yandan çıbanların verdiği acı aklını başından alır. Ağlaya, inleye kendini yollara, dağlara vurur. 

Yüreği kızının acılarından daha çok yanan Midas, peşine gözcüler takar. Suna, döner dolaşır, Afyon yakınlarına gelir. İçmek ve biraz olsun serinlemek için su ararken, otların arasından bir su görür. Salıverir kendini suyun içine. Suyun değdiği yerlerde bir tatlılık hisseder. Ağrıları hafifler, kendini çimlerin üzerine bırakıverir. Aylardır uyku görmeyen gözleri kapanır, derin bir uykuya dalar. 

Suna, uyanır uyanmaz suya atlar. Ağrıları azalır, çıbanları kurur. Gözcüler, yanına gelip, onu krala götürürler. 

Kral Midas, kızını eskisi gibi sağlıklı görünce şaşırır, kucaklar. Suna, Frigya’da çıkan bir suyun kendini iyileştirdiğini söyler. Kral Midas, bu suyun başına bir hamam yapılmasını, gelen geçen dertlilerin derman bulmasını emreder. Buraya bir hamam yapılır. Aslanlı Su Kaynağı Köyü, yani Gazlıgöl, o gün bu gündür insanlara şifa dağıtır.

Tarihte Afyon ve çevresi Frigya Salutaris-Şifalı Frigya- olarak anılır. Bu isim, dünyaca ünlü sıcak suları ve kaplıcalarından gelir. 

Şifalı Frigya insanlara hayat vermeye devam ediyor.