Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından ilk ders günü ilk teneffüsün 40 dakika olacağını açıklamasının ardından Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’ten destek geldi.Bakan Ziya Selçuk'un, resmi Twitter hesabından yaptığı “Çocuklar evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü, o güne özel olarak 40 dakika yapacağız' açıklamasında bulunmuştu.

           Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sosyal medya hesabı aracılığıyla mesaj gönderdi. Bakan Selçuk'un tweetini alıntılayan Başkan Zeybek, 81 ilde 81 okula lokum göndereceklerini açıkladı. Başkan Zeybek, mesajında 40 dakika teneffüste Dünyaca ünlü Afyon Lokumunu tatmadan olmazdı… Değerli Bakanım Ziya Selçuk, lezzetin başkenti Afyonkarahisar’ımızın meşhur lokumu ile öğrencilerimizin ağzını tatlandırmak isteriz “dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in bu mesajı binlerce kişiye ulaşarak ülke genelinde büyük ilgi gördü.  Belediye olarak eğitime her alanda destek olmaya devam edeceklerini belirten Başkan  Zeybek, “Afyonkarahisar lokumu, sucuğu, mermeri ve lezzetleri ile meşhur. 81 ilde 81 okuldaki öğrencilerimize Afyonkarahisar’ımızın lezzetlerinden lokum ile tanıştıralım istedik. Milli Eğitim Bakanlığımızın belirleyeceği okullara lokumları göndereceğiz. Sözümüzün arkasındayız. Öğrencilerimize destek olmak için sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptık. Biz bu kadar ilgi göreceğini beklemiyorduk gerçekten. Bizde şaşırdık. İnşallah ulaşabildiğimiz yere kadar göndermeye çalışacağız. Ayrıca sosyal medyadaki paylaşımlarımızın altına da ‘Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ diye de yazdık.  Gastronomi Şehri olduğumuz içinde lezzetlerimizi diğer illere tanıtmış olacağız” dedi.