Mesut Yurt’un açıklamaları şöyle:  

DÜNYA BUHRANDA     

Engelliler Haftası, bir kutlama değil, farkındalık oluşturma günleridir. Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece bir gün ve haftada değil, sürekli ele alınmalı, gündemde tutulmalıdır. Malumunuz dünya ve özelinde de ülkemiz korona virüs denilen bir kabusla karşı karşıya. her ülke kendi çapında tedbirlerini alıyor ve bu tedbirleri uyguluyor. buna rağmen dünyada yüzbinlerce kişi hayatını kaybetti belkide yüzbinlerce kişi bu hastalığın bıraktığı izlerle  ömür boyu  yaşayacak. aynı zamanda fabrikalar durdu, alışveriş merkezleri  kapandı, oteller turist alamaz hale geldi, ticaret durdu, insanlar canının derdine düştü.  Dünya büyük bir ekonomik buhranı yaşamaya başladı. 

ENGELLİ BİREYLER İÇİN YATIRIMLAR ASKIYA ALINIR ENDİŞEMİZ VAR

Bu durum zaten kısıtlı olan engellileri de etkiledi. Engelli bireyler için gerekli yatırımlar askıya alınacağından endişe duyuyoruz. Aslında bu korona virüsü vatandaşların engellileri anlamasına da bir nebze yardımcı olduğu kanaatindeyim. Çünkü gözü göremeyen, bedensel engelinden dolayı dışarı çıkamayan ve zihinsel yetersizliği olduğu için toplumdan kaçan gene dışarı çıkamayan insanları da anlamamıza bir vesile oldu. Pandemi virüsü dolayısıyla kısıtlanan evlerinden çıkamayan, işyerini açamayan, sinemaya kafeye gidemeyen insanlar özgürlüğün ne kadar kıymetli olduğunu anlayacaklardır.

115 ÜYEMİZİ BİLGİLENDİRİYORUZ

şu an 115 üyemizle  ulusal düzeyde görme kaybı olan hastalarımızın tedavileri ile ilgili dünyada ve ülkemizde meydana gelen gelişmeleri aktarmaya ve kendilerini bilgilendirmeye çalışıyoruz. Ülkemizde Retina   Araştırmaları Merkezi kurularak karanlık dünyamızı aydınlatacak Bilim insanlarımıza araştırma yapma imkanının  verilmesi talebimizi sık sık Sağlık Bakanlığı’na iletiyor ve bu konuda bir adım atılmasını bekliyoruz.

2021’DE BÜTÜN KURUMLARA ERİŞİLMELİ

2021 yılında Bütün kurumların  engelli vatandaşlarımızın erişilebilirliğine uygun hale getirilmesi ve eksikliklerin ivedilikle giderilmesi için azami çaba gösterilmesi gerekmektedir. Çalışan engellilerin çalışma ortamlarının uygun hale getirilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve çalışma ortamında kullanacakları yardımcı materyalleri kurumlar engellilere temin etmelidir. Engelliler Haftası’nın, sorunların gündeme gelmesine ve çözüm üretilmesine vesile olmasını diliyorum.