“Valla gidebilsem Ankara’ya gidicen”

Afyon Postasından genç stajyer gazeteciler kentsel dönüşüm mahallelerinde yaptığı röportajla yine dikkat uyandırdılar. Röportaj içerisinde halka ulaşma gayretleri o kadar yüksekti ki ikinci katta pencereden konuşan teyzeye bile mikrofon uzattılar. Konuşma uzun sürmesine rağmen mikrofonu hiç geri çekmeden onun söylediklerini aktarmaya çalıştılar. Gazetecilik heyecanı herhalde bu olsa gerek diye düşündüm.  “Eşim faytoncuydu bir gün görmedim, bizimde bir gün görmek hakkımız” diyen teyzemin söyledikleri de bizlere bir ders niteliğinde. 

Elbette vatandaşlarımız refah bir hayatı hak ediyorlar. Mutlu olarak yaşamak istedikleri emeklilik dönemlerinin huzursuz geçmesini istemiyorlar. “Lafı söylüyorlar fakat arkası gelmiyor” diyen teyzem aslında hepimizin söylemek istediğine tercüman olmuş. Siyasiler hiç olmayan bir şeyi bile sanki hemen yarın gerçekleşebilecek gibi söyleyebilme kabiliyetine sahipler. Bazen de o kadar lafı çeviriyorlar ki nerede kalmıştık diyorsunuz. 

Ancak vatandaş feraseti sayesinde öyle her söyleneni de yutmuyor. Kentsel dönüşümde yaşanan belirsizlik nedeniyle haklı olarak kafalar çok karışık. Röportajda konuşan teyzemiz yerelde bu belirsizliğin çözülemeyeceğine inanmış ki kendi üslubu ile “Valla gidebilsem Ankara’ya tek başıma gidicen” diyor.  Vatandaş kentsel dönüşüme değil nasıl bir dönüşüm olacağının net olmayışına karşı.  Afyon postasının röportajları sayesinde hemşehrilerimizin hissiyatlarına ortak oluyoruz. Teşekkürler.

Hasan Koç kimdir? 

Özgeçmiş: 1991 Yılı İscehisar İlçesi Doğumluyum. Afyonkarahisar Atatürk Lisesi, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Ayrıca Afyonkarahisar Sosyal Bilimler Üniversitesi Tarih alanında Tezsiz Yüksek Lisans Yaptı. Yeni Asya ve Türkeli gazetelerinde köşe yazarlığı yapmaktadır.