Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyonkarahisar Mimarlar Odası tarafından yürütülen ve sit alanındaki tüm konakların değerlendirmeye alındığı proje çerçevesinde, halkın da desteğiyle tarihi konakların turizme kazandırılması hedefleniyor.

Bu doğrultuda, restorasyon sonrası sahibi olduğu konağın özgünlüğünü koruyan altı konak sahibine, AFBEL Termal Otel'de düzenlenen törenle ödülleri verildi. Törene, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şerife Ebru Okuyucu, Afyonkarahisar Mimarlar Odası Başkanı Süleyman Bircan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Ruhsat İskan Birim Sorumlusu Benol Kaplan ve konak sahipleri katıldı.

 'HALKIMIZIN DA SAHİPLENMESİNİ İSTİYORUZ'

Gecede, konak sahiplerine ödüllerini takdim eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, sit alanındaki konakların tarih turizmi açısından önemli olduğunu söyledi. Sokak sağlıklaştırma sonrası bölgenin çok farklı bir görünüm kazandığını belirten Başkan Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyonkarahisar Mimarlar Odası ile birlikte yapacakları yeni projelerle bölge halkının da ekonomik kazanımlar elde edeceği bir turizm yolu oluşturacaklarını söyledi. Bu yüzden restorasyon yapılan konakların, konak sahipleri tarafından korunmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Zeybek, 'Bugün, sahibi olduğu konağın özgünlüğünü koruyan altı konak sahibine ödüllerini verdik. Amacımız halkımızın da sahiplenmesiyle bölgeyi her daim canlı tutmak ve özgünlünü korumak. İnşallah bu çalışmaların meyvesini çok yakın zamanda toplayacağız' dedi.