Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar merkeze bağlı Sülün, Salar ve Nuribey kasabalarında sosyal mesafe kurallarına büyük titizlik göstererek çiftçilerle ve vatandaşlarla bir araya geldi. İlçe, belde, kasaba ve köy ziyaretlerine ara vermeden devam eden Milletvekili Av. Burcu Köksal, ilk olarak Nuribey Kasabası'nda patates üreticilerinin sıkıntılarını dinledi. 

OY VERDİĞİMİZ VEKİLLER NEREDE?

Patates üreticileri Köksal'a “Oy verdiğimiz vekiller nerede” diyerek dert yanarak, "Ürettiğimiz malları satamıyoruz. Zararına satacağız ama satamıyoruz. Oylarımız boşa gitti. Borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz? Borçlarımızın günü geldi, icra kapıya dayandı, ne yapacağız, nasıl ödeyeceğiz? Bizimle ilgilenin. Oy verdiğimiz vekiller derdimizi sormaya gelmiyor. Nerede bunlar." dediler.

PATATESİ ZARARINA DAHİ SATAMIYORLAR...

Milletvekili Köksal, Nuribey’in yıllık 35 bin ton patates üretim kapasitesine sahip olduğunu belirterek, “Diğer bölgelerde olduğu gibi patates üreticilerimiz burada da dertli. Patatesi zararına satıyorlar hatta satamıyorlar. Ben üreticilerimizin sorunlarını TBMM gündemine taşıdım. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi de verdim. Patates üreticilerinin sesine kulak tıkayan üretim maliyetini kurtaramaz hale getiren tüccarlar alsın diye saatlerce bekletenler utansın." ifadelerini kullandı. 

MİLLETTEN TOPLANAN PARALAR SEYİRCİSİZ KONSERLERE AKTARILIYOR

Daha sonra Sülün ve Salar kasabalarındaki çiftçiler ve vatandaşlarla bir araya gelen Köksal, "Nereye gitsem tablo aynı çiftçimiz, vatandaşlarımız büyük zorluklarla karşı karşıya geçim sıkıntısı içindeler. AKP bunları görmezden gelerek pandemi sürecinde milletten sms ile para topluyor, seyircisiz konserlere bu paraları aktarıyor. AKP'nin önceliği hiçbir zaman vatandaş olmadı. Patates, salatalık ve daha birçok üründe çiftçimiz zararına üretim yapıyor. Bu bir milli kayıp. Ülkemizin dört bir yanındaki çiftçimiz sıkıntı içerisinde. Çiftçimizin cebinde çay içmeye parası yok. Cumhuriyet Halk Partisi olarak üreticilerimizin ve çiftçilerimizin ürünlerinin gerçek karşılığını alması için çaba sarf ediyoruz. Türkiye üretmezse gelişemez." şeklinde konuştu.