Ankara’da gerçekleşen etkinliklerde buluşan Afyonkarahisarlılar birlik ve beraberlik tablosu sergilediler.
Ankara’da bulunan Afyonkarahisarlılar Dayanışma Derneği’nin organizasyonunda Afyonkarahisar’daki basın mensupları Ankara’daki hemşehrilerine konuk oldular. Geçtiğimiz Salı günü gerçekleşen ilk etkinlikte Ankara’nın Yenimahalle Belediyesi Başkanı olan, Sandıklılı hemşehrimiz Fethi Yaşar bir çok hemşehrisiyle akşam yemeğinde bir araya geldi.
Başkan Yaşar’ın hemşehrileri onuruna verdiği akşam yemeğinde Afyonkarahisarlılar Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Ali Özerkan, dernek yöneticileri İrfan Ünver Nasrattınoğlu, Ahmet Bodur, Necmettin Can ve İbrahim Aydoğdu, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt ile Dernek yönetim kurulu üyeleri ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Mahmut Emin Birliktir, Mehmet Emin Güzbey, Muammer Türker, Canser Kuzu ve Mehmet Abdioğulları’ndan oluşan konuk heyete Ankara’daki Afyonkarahisarlılar M. Şükrü Koçoğlu, Veli Sarıtoprak, Ahmet Bilginsoy, gazeteciler Orhan Uğuroğlu ve Hulki Cevizoğlu da eşlik ettiler.
Hemşerileriyle uzun uzun sohbet eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Afyonkarahisar basını geçmişten bu yana bana ve aileme hep önem verdi. Son olarak ailemizin iki ferdini kaybettiğimizde de ailemizi onure ettiler. Bu nedenle kendilerine bir şükran borcum var. Bu borcumu ödemek adına böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Siyasiler seçildikleri zaman memleketlerini gizler, duyurmak istemezler. Ben her zaman Afyonlu olmaktan gurur duydum. Her yerde de göğsümü gere gere Afyonlu olduğumu dile getirdim. Tabii ki doğduğumuz toprakları unutmayacağız. Doğduğumuz toprakların geleneklerini, göreneklerini ve kültürünü gelecek nesillere aktaracağız.” dedi.
DUMLUPINAR’A DEV YATIRIM AÇILIYOR
Belediye çalışmaları hakkında konuklarına bilgi de veren Başkan Yaşar, “Yenimahalle’ye 10 yıldır yaptıklarımız ortada. Yenimahalle sadece Başkent’te değil, Türkiye’de tanınan, çalışmaları örnek alınan bir ilçe oldu. Kütahya’nın Dumlupınar ilçesine de bir Misafirhane ve Sosyal Tesis kazandırdık. 28 Ekim Pazar günü saat 14.00’da açılışını Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yapacağız. Ve tesisin anahtarını Dumlupınar Belediyesi’ne teslim edeceğiz. Gücümüz yettiğince diline, dinine, ırkına, mezhebine, siyasi görüşüne bakmadan kapımızı çalan herkese yardım ettik, etmeye de devam edeceğiz. Kollektif akla önem veriyoruz. Her işimizi her çalışmamızı kolektif akıl şuuruyla yapmaya çalışıyoruz. Başarımız bundan kaynaklanıyor. Bizim ülkece birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.” diye konuştu.
KOCATEPE’YE TESİS SÖZÜ
Başkan Yaşar, Afyonkarahisar Kocatepe’de de Dumlupınar’dakinin benzeri bir tesis yapmayı düşündüklerini ancak, tesisi kime teslim edecekleri konusunda endişe yaşadıklarını dile getirdiğinde, Afyonkarahisarlılar göreve hazır olduklarını bildirdiler. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Efendim biz varız, siz yapın biz tesise sahip çıkarız” şeklinde cevap verdi. Başkan Yaşar da “Tamam o zaman, Kocatepe’ye benzer bir tesis yapar, anahtarını sizlere teslim ederiz.” ifadelerini kullandı.
KAPIMIZ HERKESE AÇIK
Dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren Özerkan da Başkan Yaşar’a desteklerinden ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, “Birlik olalım, birbirimize sahip ve destek olalım. Bu dernek benim ya da yönetimin değil tüm hemşerilerimizin yuvasıdır. Amacımız güç olmak değil, güçlü olmak. Kapımız Afyonkarahisar sevdası ve aşkı ile siyasi görüşüne bakılmaksızın herkese açıktır” diye konuştu. Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt ise nazik davetleri ve gösterdikleri misafirperverlik nedeniyle Ankara’daki hemşehrilerine teşekkür ederken, “Sayın Başkanımız kolektif akla verdiği önemi ifade ettiler. Bizler de Afyonkarahisar’daki basın mensupları olarak hem mesleğimiz hem de memleketimiz adına kolektif aklı kullanmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de Fethi Yaşar’ın çalışmalarını tüm Afyonkarahisarlılar olarak gururla takip ettiklerini belirterek, “Afyonkarahisar olarak her sektörde gelişimimizi sürdürüyoruz. Afyonkarahisar’ın üretim, ihracat ve ticaret kapasitesi her geçen gün artış göstermektedir. Özellikle ihracat ve turizm alanındaki gelişimimiz ile dikkatleri çekmekteyiz. İlimizin bu potansiyelinin başarılı hemşehrilerimizle birlikte anılması bizleri memnun etmektedir. Sayın Başkanımıza nazik davetleri ve konukseverlikleri nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Kocatepe Gazetesi'nin Haberi.