-Afyon Postası’nın Haberi. 

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak Youtube üzerinden yaptığı canlı yayında kentsel dönüşüm konusu hakkında düşüncelerini paylaştı. Koçak, gerçekleştirdiği canlı yayında şunları söyledi: 

MUHTARLARIN HABERİ YOK

Muhtarlara bilgi verilmemiş. Bilgilendirme toplantısı seçimin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen daha yeni yapıldı. Seçimden önce kentsel dönüşüm noktasında sözler vermişti. Ankara halkın sesine kulak vermiyor. Böyle kentsel dönüşüm mü olur Allah aşkına. 2-3 gündür memleketimde mahallelerimizi gezdim. Ev ev sokak  sokak vatandaşlarımızı dinledim. 

VATANDAŞ AYIN SONUNU ZOR GETİRİYOR

Kentsel dönüşümde 4 katla sınırlanmış. Yatay mimari kentin güzelliği için iyi bir şey elbette. Ama buna başlanacak yer kentsel dönüşüm alanı mı olmalı? Burada ciddi bir maliyet söz konusu. Verilen arazi yada daireye karşı ister istemez fark çıkıyor. O fark kentsel dönüşümdeki hak sahiplerinden istenecek. Vatandaş ayın sonunu güç getiriyor o mahallelerde. Vatandaş birde ev parası mı ödesin. 

RAKAMLARI DUYUNCA HAYRET ETİM

Rakamları duyunca hayret ettim. 460 lira 1725 lira biçilmiş. Olacak şey mi? Bir örnek vereyim. Şehir mezarlığında bir metrekare mezarın fiyatı bin 500 lira ile 2 bin 500 lira. Vatandaş kentsel dönüşüm için sattığı bir metrekareyle bir metrekare mezar alamıyor. 

BELEDİYE İNSİYATİF ALAMADI

Belediye bir türlü insiyatif alamadı. Vatandaşa öncülük yapamadı.  Ben bu işi çözerim, ben bu işin üstesinden gelirim. Ben halkı ezdirmem. Ankara’daki bakanlığa ihtiyaç yok. Biz Afyon’un müteahhitiyle bu işin üstesinden geliriz. Vatandaşı borçlandırmayız diyecek noktaya dahi gelinmemiş. Ankara’ya havale edilmiş. Top Ankara’ya atılmış. Ankara’da Afyon’un kaderini masa başından tayin edecek. Bunlar doğru değil. Osmanlı’nın son dönemindede Cumhuriyet döneminde de bu iş böyle olurdu. Ankara yetkisini hep yerele verirdi. Belediyelerin yetkisini Ankara’ya atmasının nedeni nedir? İki tane üniversitemiz oldu. 

HAK SAHİPLERİ İLE SÖZLEŞME YOK

Ticaret odamızdan destek alabilirsiniz.Hiç bir hak sahibinin belediye ile sözleşmesi yok. Bakanlık ve belediye Afyon’u kalkındıracak hak sahiplerini mağdur etmeyecek proje ile halkın karşısına çıkmalı. İnsanca yaşamak her Türk vatandaşının hakkıdır. Umarım kısa sürede o günlere ulaşırız. 

KENDİ MODELİMİ SEÇİM DÖNEMİNDE SUNMUŞTUM

Ben kentsel dönüşüm mahallelerde kendime has çalıştığım, seçim öncesinde çalıştığım bir modeli millete sundum. Benim aklım ve görgümle dünyayı incelemem neticesinde ortaya koyduğum bir model. Bu meseleler siyasi meseleler değil. Afyonkarahisar’da uygulanacak olan modelin Türkiye’ye örnek olacak yüz akı olacak bir modeli birlikte başarabiliriz. Yeterki bu konuda kararlı ve samimi olalım. 

YOKSUL ARTARSA ZENGİNLERİN HUZURU KALMAZ

Unutmayın toplumda sanki çok fakirleşen tabaka olduğu sürece zenginlerin huzuru olmaz. Huzur hep beraber olur. Bu milletin kaynaklarını bu millete aktarmak lazım. Milleti banka kapıların gezdirmemek lazım. 

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...

Afyon Postası Whatsapp ve BİP Hattı: 0539 248 93 03...