SİYASİ GÖSTERİ YAPMAK FATURALARI İNDİRMEZ

Geçtiğimiz günlerde CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından yapılan fatura yakma eylemine gönderme de bulunan MHP’li Mehmet Kocacan: ”CHP İl Başkanının parkın önünde milleti toplayarak siyasi gösteri yapması faturaları indirmez. Ya da özlük hakları yönünden insanlara bir feragat ve fayda getirmez. Benim ona tavsiyem; kendisi eğer demokrasiye inanıyorsa, parti içinde makale yazacak bir köşedeki adama sen bunu yazma diyemezsin. Geçmişte il başkanlığı yaptı siyasi fikrini açıklar. Parti tüzüğünde böyle bir şey varsa onu da gerekçe gösterir. Cumhuriyet Halk Partisi ne zaman bir şey yapmaya kalkmışsa inanın ya kaostur, ya kargaşadır ya da kavgadır.” sözleriyle kendini ifade etti.

Basın toplantısına Merkez İlçe Başkanı Fevzi Kartal, İl Genel Meclis Üyeleri’nden Ahmet Zeki Ertük, Hamit Çakır, Faruk Kökcür ve Ceylan Morca katıldı.

Basın toplantısında yapılan açıklamalar şöyle:

 MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, hafta sonu Kızılcahamam düzenlenecek olan İl Başkanları toplantısı ve ‘Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları’na ilişkin bilgi verdi. Kocacan, “2023 yılında yapılacak olan Genel Seçimlerle beraber Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlıklarımız 2021 yılından bu yana hız kesmeden devam etmektedir. Bu kapsamda 11-13 Şubat tarihleri arasında Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin başkanlığında Ankara Kızılcahamam da il başkanları toplantısına katılacağız. Daha sonra ‘Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları’ teması altında yeni bir çalışma programını başlatacağız. Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları, devletin bekasına ve milletin bütünlüğüne dönük bir siyasi seferberlik çağrısı içermektedir. Toplantılarda, Türkiye’yi ve özellikle de siyaseti yeniden dizayn ederek meşru yönetimi değiştirmek isteyen küresel emperyalizmin çıkarları doğrultusunda hareket eden muhalefete karşı partimizce bayrak açıldığı ilan edilecektir. Milli iradenin 2023’te bir kez daha tecellisi yolunda milletimiz, MHP’de ve bu iradeyi temsil eden Cumhur İttifakının siyasi bayrağı altında toplanmaya davet edilecektir” dedi.

Kocacan, “MHP, milli varlığımızın sigortasıdır”

MHP’nin kuruluşunun 53. yıldönümü nedeniyle de açıklamalarda bulunan Kocacan, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu Başbuğ Alparslan Türkeş'in emanetini emin kılan Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli'nin yolunda ve emrinde olduklarını ifade etti. Kocacan, “Milliyetçi Hareket; yüce Türk milletine hizmet yolunda bitmeyen, bitmeyecek bir davanın adı, kutlu bir ülkünün bayrağı, kıyamete kadar yaşanacak bir sevdadır. Ne mutlu bu sevdaya tutulanlara, ne mutlu bu sevdayı yaşayan ve yaşatanlara. Bizlere düşen, liderimize, partimize daha çok sahip çıkmak, kenetlenmektir. Bunu ülkemiz ve milletimiz için yapmalıyız. Allah, sayın genel başkanımızı başımızdan eksik etmesin, bizleri liderimize, davamıza layık eylesin. Dört biryandan ateş çemberine alınmak istenen aziz vatanın savunucusu bizleriz. Cumhur İttifakı olarak diyoruz ki: Ne yaparsanız yapın, istediğiniz pusuyu kurun, dilediğiniz tezgahı çevirin. Bu topraklarda düşmanlık değil, kardeşlik kazanacak. Size inat, daha çok kucaklaşacağız, daha çok sarılacağız. Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, dün, bugün ve yarın bir olduk, bir olacağız. MHP kadroları, varlığını milletimizin bekasına ve Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne adamıştır. MHP teşkilatları, 2023’te Lider Ülke Türkiye hedefini gerçekleştirecek olan Türkiye sevdalılarıdır. MHP, milletimizin siyasette tüten ocağıdır. MHP, milli varlığımızın sigortasıdır. Tarihin üzerimize yüklediği bu sorumluluğa dört elle sarılmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bekamıza dönük tehditleri görmezden gelmedik, gelmeyeceğiz. 53 yıldır olduğu gibi; ülkemizin kutlu değerlerini aşkla, şevkle muhafaza edeceğiz. Vatanımızın bütünlüğüne ihtirasla sarılacak, canımızla, kanımızla sahip çıkacağız”

Kartal, “Bu parti Türk milletinin partisidir”

Milliyetçi Hareket Partisi her şeyden önce siyasi bir partiden öte bir inanç hareketidir. Para kasaların, rakı masalarında kurulmuş bir parti değildir. Zindanlarda, tabutluklarda sehpa gölgelerinde kurulmuş bir partidir. Milliyetçi Hareket Partisini kuranlar Allah yolunda, vatan yolunda, bayrak yolunda anadan yardan serden geçen insanlardır. Harama uzanmamış eller, eğilmez başlar, bükülmez bilekler, terörü ezecek gençler bu partidedir. Bu parti Türk milletinin partisidir. Bizim kavgamız 3 hilal ile haçın kavgasıdır. Biz herhangi bir siyasi parti değiliz. Bize sandıktan tek bir oy çıkmasa dahi biz İslamiyet’ten, biz Türkçülükten vazgeçmeyeceğiz. Bu vesile ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin 53. Kuruluş yıldönümünü başta Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin şahsında tüm teşkilatlarımız olarak coşkuyla kutluyoruz” dedi.

Ertürk, “Cumhur İttifakı ruhu içinde hizmetleri gerçekleştiriyoruz”

İl Genel Meclisi’nin çalışmaları hakkında bilgiler veren MHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı Ahmet Zeki Ertük, “İlimiz en son nüfus sayımında 744 bin 179’a ulaşmıştır. İlimizin coğrafi büyüklüğü ise 13 bin 980 km karedir.  En kuzeydeki sınırımız ile en güneydeki sınırımızın arası fark yaklaşık 245 km’dir. Biz il genel meclisi içersindeki faaliyetlerimizin tamamını Cumhur İttifakı ruhuna bağlı olarak gerçekleştirmekteyiz. Cumhur İttifakının meclis’teki üye sayısı 44’dür. İl genel meclisinin 2021 yılı bütçe rakamı 175 milyon TL’dir. 2022 yılında bütçemizi ise 222 milyon TL’ye bağladık. İlimizin 13 bin 980 km karelik coğrafyasının, 10 bin 272 km karelik alana hizmet vermekteyiz. İlimizin 420 köyüne hizmet ve yatırım yapmaktayız. Köylere yatırım bütçemiz 2021 yılında 64 milyon TL iken 2022 yılında ise 76 milyon TL olmuştur.  Köylerimizde yol yapımları, parke yapımları, su ve kanalizasyon çalışmaları, sosyal tesisler gibi yatırımlar yapılmaktadır. 2021 yılında yatırım bütçesi 98 milyon iken 2022 yılında 116 milyon TL olmuştur. 2021 yılında yol hizmetlerinde 1645 km ham yol, 475 km tesviye yol, 398 km stabilize yol, 869 km kare parke çalışması, 230 km sıcak asfalt çalışması ve diğer çalışmalar olmak üzere toplam 6380 km yol yapımı gerçekleştirdik.  2021 yılında 95 köyümüze güneş enerji sistemi kurulmuştur. 2021 yılında 25.650 km içmesuyu borusu değişmiştir. Vatandaşlarımız istek ve talepleri doğrultusunda şimdiye kadar hizmet ve yatırım çalışmaları yaptık. 2022 yılında da yoğun bir meclis çalışmasına içersinde Cumhur İttifakı ruhu içinde hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.