Sekiz gün boyunca sürecek olan festivalde, dünyaca ünlü sanatçılar, klasik müzik  ustaları, edebiyat ve sanat dünyasının önemli isimlerinin yer alacağı etkinlikte, bu yılın sürpriz konukları ise medya ,resim edebiyat , fotoğraf dünyasının dünyasının önde gelen ismieri olacak.

DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILAR KATILACAK

Bu yıl, Afyonkarahisar ve Prag arasındaki sanat birliğinin 14’üncü yılını kutlayan festival, ÇEK’yadan Belgrad’a ve Fransa’dan dan  ünlü sanatçıyıda konuk olarakağırlayacak.  Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’ne konaklama desteğinin yanı sıra, festival kapsamındaki sergi ve konserlere de ev sahipliği yapacak olan NG Afyon, bölge turizmine ve tanıtılmasına değer katacak.

YAPI KREDİ DESTEK OLACAK

Bu yıl Festivalde Kültür ve Turizm Bakanlığı ayrıca  Güzel Sanalar Genel Müdürlüğünün proje desteği ve YapıKredi Bankası’nın da özel desteği de ayrıca yer almakta. Yıldız Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarının özel desteği, Afyon Valiliği ve Afyon Belediyeside festivalin diğer önemli ve vazgeçilemez paydaşlarından.

PROGRAMDA NELER  OLACAK?

Hüseyin Başkadem’in genel sanat yönetmenliğini üstlendiği Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, her sene olduğu gibi bu sene de dopdolu bir programla sanatseverlerin karşısında. 3 Nisan Çarşamba, Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası 1. Kemanı Jülide Yalçın vepiyanist  Elif  Önal ile perdeyi açan festival, bir sonraki gün Rusya da Türk yılı olması nedeniyel Fransa da yaşayan Rus piyanist  Swetlana Meerman-Müret ile devam edecek. Festivalde  Piyanist Natasa Mitrovic  ile birlikte dört el piyano konseri verecekler. Geçtiğimiz sene de beğeniyle dinlenen ve “En İyi Çek kemancılarından kabul edilen David Çekya’dan katılan     ERRİA  TRİO    ve David DANELİN aile  fertlerinden kurulu  “Danel Yaylı Çalgılar ENSAMBLE” ile iki   okul konseri gerçekleştirecek.

BU YILIN SÜPRİZİ ÇUKUROVA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI

Bu yılın süprizlerinden biride Şef Orhan Şallıel yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasınının 6 Nisan Cumartesi akşamında NG  Afyonda vereceği  ülkemizin en önemli tanbur sanatcılarından Doç.Dr  Murat Salim Tokac’ın vercegi özel bir konser olacak.  Bu konser özel bir destekle Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Snatlar Genel Müdürlüğü ile Afyon festivalinin ortak  projesi  olarak festivalde yer alacak .

OKULLARDA SÖYLEŞİLER DÜZENLENECEK

Ülkemizin Türk Klasik Müziğinin  son yıllarında en önemli Klasik Kemence Sanacısı Aslı Özel ve Tanbur sanatcısı büyük tanbur Özer Özel in ve kadife seslidiye tabir edilen ses sanatcıcı  Doçent Özgül Turgayın verecekleri  iki  ayrı konulu konserler ile devam eden festivalde,ülkemizin önemli nefesli sazlılar ensamblı Anadolu Nefesli Beşlisi’nin  de yer alacağı festivalde  Türk edeiyatı ve sanatının çok özel isimleride okul söyleşileri için geliyorlar. Baksı müzesi kurucusu Ressam Prf Dr Hüsamettin Koçan, Yaıncılar birliği başkanlarından yazar Metin Celal, çocuk edebiyatının büyük ismi Yalvac Ural, Yemek yazarı gazeteci yazar Ahmet Örs,Edebiyatın ünlü çevirmenlerinden Regaip Minareci, Mey Ustası Ali  Yılmaz, Fooğraf sanatcısı  Gülhan Kırdı ve fotoğrafın ustalarından Orhan Cem Çetin, Gazeteci yazar Faruk Şuyun ve ünlü Bestci  Hasan Uçarsu da konuşmalarıyla katılıyorlar.

GÜCLÜ KADINLAR SERGİSİ AÇILACAK

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali kapsamında, şehrin kültür ve sanat yaşamına ışık tutan söyleşiler ve konserlerin dışındaFestivalde “Güclü Kadınlar” isimli  fotoğraflarıyla sanatcı  Gülhan Kırdı’da  özel bir etkinliğe imza atacak.   Sergi bir ay boyunca Ng Afyon da sanat severlere ve konuklara açık olacak.