T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Karahisar Gençlik Merkezi ile birlikte hazırlanan oyun, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde sahnelendi. Oyuna, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Müdür Yardımcısı Adalet Atacan, Karahisar Gençlik Merkezi Müdürü Gökhan Gürbüz, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Yaşayan Şehit Kütüphaneleri İl Koordinatörü Hilal Kalafat, Proje yürütücüsü Eğitimci-Yazar Lokman Özkul, şehit aileleri, STK temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.
GENÇLİK MERKEZİ TİYATRO KURSİYERLERİ DE SAHNE ALDI
Necati Cumalı’nın yazdığı ve yönetmenliğini Seyhun Sertan’ın yaptığı oyunda; Risus Sanat oyuncularının yanı sıra Karahisar Gençlik Merkezi tiyatro kursiyerleri de sahne aldı. Yönetmen Yardımcılığını Onur Yalçın, Efekt Kaydını Afyon Radyolojik, Işık ve Ses Kumandasını Mustafa Yüzükoca, Lojistik Desteğini ise Volkan Şadi Yücekaş yaptığı oyunda, Tuğçe Kayacan, Cevat Akar, Fatma Canbazgil, İremnur Karapınar, Yusuf Tür, Erkan Çetinçakmak, Onur Yalçın, Sevimnur Sağlam ve İbrahim Çıvgın rol aldı.
“KİTAPLAR YAŞAYAN ŞEHİT KÜTÜPHANELERİNE BAĞIŞLANDI”
Risus Sanat’ın Genel Sanat Yönetmeni Seyhun Sertan, topluluklarının bugüne kadar sahneye koyduğu oyun, gerçekleştirdiği temsil ve ulaştığı seyirci sayısı açısından sivil bir kuruluş olarak ilk ve tek olduğunu ve bir rekor kırdığını söyleyerek, “Oyunun 22-23 Haziran tarihlerinde Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezindeki gösterimleri “Şehidini Yaşat” sloganıyla birçok ilimizde hayata geçirilen “Yaşayan Şehit Kütüphaneleri” projesine farkındalık oluşturmak ve destek olmak için oynandı. Bilet bedelinin 1 Adet Kitap olarak belirlendiği oyunda, seyircilerden toplanan kitaplar proje kapsamında şehitlerimiz adına Afyonkarahisar’da açılan Yaşayan Şehit Kütüphaneleri’ne bağışlandı.” dedi.