Yarışma hakkında bilgi veren Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, bugüne kadar 30 bin kitabın dağıtıldığını söyledi. Etkinliğin önemine değinen Arslan, “Proje kapsamında üç yılda 30 bine yakın kitap ücretsiz bir şekilde okullara dağıtıldı. Sınava merkez ilçemizde bulunan okullarda okuyan 5-6. Sınıf Kategorisinde 2 bin 298 öğrenci, 7-8. Sınıf Kategorisinde 1856 öğrenci,  Lise Sınıf Kategorisinde 1077 öğrenci olmak üzere toplamda 5 bin 231 öğrenci müracaat etti. Sınav il merkezinde proje yürütme kurulunca belirlenen 16 sınav merkezinde 304 Öğretmenin gözetiminde başarı ile gerçekleştirildi. Sınavda görev alan öğretmenlerin tamamının gönüllü olarak bu etkinliğe destek vermeleri dikkatlerden kaçmadı.” Dedi

2 MAYISTA ÖDÜL TÖRENİ VAR

Arslan, başarılı olan öğrenciler için 2 Mayıs günü bir ödül töreni düzenleneceğini ifade ederek, “Üç kategoride yapılan yarışmanın, Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın’ın teşrifleri ile 2 Mayıs Perşembe günü yapılacak ödül töreninde ise her kategorideki ilk 40 öğrenciye toplamda 120 adet bisiklet, kategori birincilerine dizüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncülere ise tablet,  ödül olarak dağıtılacak.” şeklinde konuştu.

“HİZMET SENDİKACILIĞI BÖYLEDİR”

Arslan, hizmet sendikacılığının önemine değinerek, “Bu proje, yarışma hizmet sendikacılığı anlayışımızın bir gereğidir. Eğitim Bir-Sen olarak özelde eğitim çalışanları için özlük ve özgürlük mücadelesi verirken, diğer yandan ülkemizin milletimizin geleceğine eğitim alanında katkı sunmaya devam ediyoruz. Ciddi bir emek, maliyet ve efor gerektiren bu yarışma ile öğrencilerimizi kitapla buluşturmayı, onlara kitap okumayı sevdirmeyi; kitapların mahiyeti ile de milli ve manevi değerleri kazandırmak adına katkı sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Arslan, projeye destek olan kurum yetkililerine teşekkür ederek şunları söyledi: “Proje ortaklarımız olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesine, çalışanlarına İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Sayın Mehmet Zeybek’in şahıslarında ayrıca teşekkür ediyorum. Kitapların belirlenmesinden, soruların hazırlanmasına kadar ilgili komisyonlarda görev alan öğretmenlerimize ve idarecilerimize, İl Milli Eğitim Arge birimi çalışanlarımıza, gönüllü gözetmen olarak görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, emeğinize sağlık.”