İşte 3’ncü Kitap Fuarı hakkında çocukların yorumları: 

5 LİRAYA KİTAP BULDUM ÇOK MUTLUYUM

Belinay isimli bir çocuk ucuz kitap bulduğu için fuarı çok sevdiğini söyledi ve şöyle konuştu: “Benim adım Belinay. Kitap okumayı çok seviyorum. Burası o kadar çok güzel. Çarşıya gidince bir kitabı 15 liraya alıyoruz. Burada 5 liraya buluyoruz. Ben çok mutlu oldum. Burası devam etsin. Her gün olsun. Korku içerikli ve animasyon içerikli kitaplar okuyorum.” 

HAFTADA 3 KİTAP BİTİRİYORUM

Başka bir çocuk ise haftada 3 kitap bitirdiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Bende kitap okumayı çok seviyorum. Haftada 3 kitap bitiriyorum. Burası çok güzel. Her gün gelmeye çalışacağım.”

OKULUM OLMASA HER GÜN GELECEĞİM

Başka bir çocuk ise okulu olmasa buraya her gün gelmek istediğini ifade etti ve şöyle konuştu: 

“Haftada bir kaç kitap bitiriyorum. Bazenleri bir iki kitap bitirdiğim oluyor. Burası çok güzel. Okulum olmasa her gün gelirim ama burası sanırım yakın zamanda kapanacak. Ben macera kitapları okuyorum. Hatta bir yazarla karşılaştım. Ona kitabımı imzalattım. Ben bir eksik göremedim burada.” 

KİTAP OKURKEN GÖZLERİMİ KAPATIYORUM VE O ANI YAŞIYORUM

Berkay isimli bir genç ise şunları söyledi: Burası çok güzel. Burası hayal gücümüzü geliştiriyor. Beynimizi ve okuma becerilerimizi geliştirebiliyoruz kitapla. Ben en son Sihirbaz Ozo’yu okudum. Ben kitap okurken gözlerimi kapatıyorum. O anları yaşıyorum. Ordaki karekterleri sihirbazı cadıyı görebiliyorum. Gözlerimi kapayınca hayal gücümüzü geliştiriyoruz. 

50 LİRA GETİRDİM, 25 KURUŞ PARAM KALDI

Mehmet isimli bir çocuk ise şunları söyledi: “Ben kitap okumayı çok seviyorum. 50 lira getirdim. Geriye 25 kuruş param kaldı.  Çarşıya gidiş sadece 2.5 lira. Bir tane kitap alırsın geri dönersin. Ben haftada en az bir kitap okuyorum. Bana kitap okumak güzel bir his veriyor. 

Kitap Fuarı, Motor Sporları Merkezi’nde 3 Ekim tarihine kadar açık olacak.