Nisan ayında Kültür Park Fuar Alanında 2’cisi düzenlenmesi planlanan Kitap Fuarının hazırlık ve değerlendirme toplantısı Valilik toplantı salonunda Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapıldı.Toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve fuarın düzenlenmesinde görev alacak olan yetkililer katıldı.

'Entelektüel kesimden güzel dönüşler aldık'
Kitap Fuarı hazırlık ve değerlendirme toplantısında konuşma yapan Vali Tutulmaz, geçen yıl yapılan fuardan güzel dönüşler aldıklarını söyledi. Tutulmaz konuşmasına şöyle devam etti:  “Geçen yıl yapılan kitap fuarında gerek kamuoyundan, gerekse entelektüel kesimden güzel değerlendirmeler ve olumlu geri dönüşümler aldık. Kitap Fuarı gibi diğer etkinliklerde her geçen yıl yeni ve etkin çalışmalar üzerine koyarak gitmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Toplantımızda hem geçen yılda yaptıklarımızı, hem de nerelerde eksiklerimiz vardı bunları değerlendirelim. Alacağımız kararlarla bu yıl daha verimli bir fuar yapmak istiyoruz. Tabii fuar sadece bir kitap satılan yer değildir. Hatırladığım kadarıyla 60 kadar sanatçı, yazar ve düşünür burada vatandaşlarımızla söyleşide bulundular. Kitap Fuarının en güzel taraflarından biride bu oldu. Tabii öğrencilerimiz de kitaplara dokunarak aldılar, fuarda kitap standlarını gezdiler. Hepsinden önemlisi bu değerli şahsiyetleri bir haftalık sürede de olsa ilimizde misafir etmekten ve onların yıllarca biriktirdikleri tecrübeleri, kazanımları burada kısa sürede vatandaşlarımızla paylaşmalarından çok büyük mutluluk duyduk.” dedi.
 
'Fuar sadece kitap satılan bir yer olmayacak'
Kitap Fuarını çok yönlü düşünmemiz gerektiğinin altını çizerek sözlerine devam eden Vali Mustafa Tutulmaz; “Kitap fuarını bir kültür şöleni haline getirmemiz lazım. Geçen yıl bunun başlangıcını yaptık.   İnşallah buna her geçen yıl daha da artırarak yaparız. Bu fuarı sadece bir kitap satma gibi veya kitap alma gibi algılamamız gerekiyor. Bunu daha büyük bir şölen şeklinde kültürel etkinliklerin yoğun olduğu bir Kitap Fuarı olarak planlıyoruz. Geçen sene fuarımıza gelen yazarlarımızı okullarımızda misafir ederek öğrencilerimizle söyleşi yaptırdık. Bunun da verimli geçtiğine inanıyoruz. İnşallah bu yıl da verimli geçer. Geçen yıl eksiklerimiz ve aksaklıklarımız nelerdi, bu yıl neler yapabiliriz diye bu toplantıyı yapıyoruz. İlimizin tamamının benimseyeceği, bütün kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarımızın bu etkinlik bizim etkinliğimiz diyebileceği bir ortama sokmamız gerekiyor. Fuara sadece kamu kurum ve kuruluşları değil, tüm ilin sahip çıkması yönündeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Fuarımızdan istediğimiz sonuçların çıkabilmesi için kurumlararası işbirliği çok önemlidir. Bu anlamda toplantıya katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardında fuarın düzenlenmesinde görev alan yetkililer tarafından 1.Kitap Fuarı ile 12-21 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 2. Kitap Fuarı kapsamındaki projelerin anlatıldığı sunum yaptı. Toplantı karşılıklı bilgi alışverişinin yapılmasıyla tamamlandı.