Toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez,  İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, Bölge Müdürleri, İl ve Şube Müdürleri ile diğer yetkililer katıldı.

 

Toplantıda önceki kış döneminin değerlendirilmesi, karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri, Afyonkarahisar’da yaşanabilecek mevsim şartlarının olası olumsuzlukları karşısında alınması gereken tedbirler ile yapılacak çalışmalar hakkında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce sunum yapılarak bilgiler verildi.

 

Toplantıda konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “İlimiz Türkiye’nin en soğuk illerinden birisi. Soğuk hava Kars’tan çıkıyor, Erzurum üzerinden buraya kadar geliyor ve burada da son buluyor. Bu yönüyle soğuk bir yerdeyiz. Diğer bir yönüyle Türkiye'de karayolu ağının en fazla olduğu illerden birisiyiz.  Dolayısıyla kış bizim için önemli bir mücadele konusu oluyor ama kar yağsın, daha çok kara ihtiyacımız var. Bizim de kar yağışının sıkıntıları ile oluşabilecek olumsuzlara karşı mücadeleye hazırlıklı olmamız lazım.  Hazırlıklı olmadan bu olumsuzlukları bertaraf etmemiz mümkün değildir. Hepimiz en uçta bulunan karakoldaki görevli arkadaşımızdan, karayollarındaki çalışan arkadaşımızdan merkeze kadar her aşamada görevlilerin sorumluluğu içerisinde olması lazım. Yani meteorolojinin bilgilerini iyi değerlendirmek, gözlemleri iyi yapmak ve dikkatli olmak lazım. Bu problemleri çözebilecek donanım ve organizasyonumuz var. Bunu bizim iyi bir şekilde koordine etmemiz lazım. Artık günümüzün iletişim ortamında en küçük sıkıntı anında televizyonlara ve üst makamlara ulaşabiliyor. Eskiden insanlar ilçelerde, yollarda sıkıntı olduğunda çoğu zaman bunu kabulleniyordu veya tepkisi olsa da bu yerelde kalıyordu, artık bugün öyle değil. Bizim bunu iyi yönetmemiz lazım. Özellikle ilçe kaymakamlarımızın, il müdürlerimizin bu konuda daha duyarlı olması lazım. Problem gelmeyecek şekilde bir organizasyonu sağlamamız gerekiyor. Geçmiş yıllarda neler yapıldı, neler ile karşı karşıya gelindi ve günümüzde neler yapılacağını sunumda ayrıntılı bir şekilde gördük. Yapılan çalışmalarla ilgili olumlu tecrübeler de var, olumsuz tecrübeler de var. Onlardan ders alınarak olumluya yönlendirilen tecrübelerimizde var. Geçmişten gelen tecrübeleri iyi bir şekilde yeniden kurgulayabilirsek bir sıkıntı yaşamadan ve yaşatmadan kışı geçirmiş oluruz. AFAD merkezi, GAMER ve 112’nin hepsinin aynı bölgede olması bizim ilimiz açısından büyük bir avantajdır. Afetlerin ve bu tür sıkıntıların giderilmesi yönünde bütün kamu kurumları ile işbirliği içerisindeyiz. İnşallah hep beraber el ele vererek bu kış dönemini de sağlıklı bir şekilde geçiririz diye ümit ediyorum.” dedi.

 

Toplantı katılımcı kurum müdürlerinin kurumlarını ilgilendiren konularda bilgi vermeleri ile sona erdi.