Kimsenin anlam veremediği şekilde parklardaki duvar yazılarından, oturma gruplarının ateşe verilmesine, salıncak zincirlerinin kopartılmasından, halı saha zeminleri ve tartan pistlerin yerinden sökülmesine kadar hatta tuvalet taşları kırılarak kullanılamaz hale getiriliyor.

 

Mahalle halkının nefes aldığı, çocukların oyunlar oynayıp, gülüp, eğlendiği parklara verilen tahribatlar ‘Kim bunlar, neden yapıyorlar?’ sorularını akıllara getirirken, mahalle sakinleri, “Parklar hepimizin ortak malıdır. Buraları biz beklemeliyiz. Duyarsız kalmamalı, zarar veren insanları ikaz etmeliyiz. Belediyemiz bu parkları herkesin yararlanması, aileleriyle hoşça vakit geçirip eğlenmesi için yapıyor. Acaba bu şekilde zarar verenlerin eline ne geçiyor. ” diyerek tepki gösteriyor.

 

Bu tür olaylarda ihbarların çok önemli olduğunu ve görenlerin hiç vakit kaybetmeden polise ya da zabıtaya haber vermesini isteyen Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise; “Kimlerin hangi amaçla bu çirkin davranışları yaptığını, bilmiyor ve anlam veremiyoruz. Kamu malına zarar verme suçunu da işleyen bu kişiler, unutmamalılar ki parklar kendi vergileriyle yapılıyor ve özellikle oyun gruplarına verdikleri zararlar çocukları çok üzüyor. ” sözleriyle bu kişileri daha duyarlı olmaya davet ediyor.

 

Oturma grupları, banklar, çöp kovaları, barbekü malzemeleri, spor aletleri gibi diğer park malzemelerinin düzgün ve özenli bir şekilde kullanılmasını isteyen ekipler vatandaşların bu malzemeleri, kendi evindeki malzemeleri kullandığı şekilde özenle kullanması gerektiğini dikkat çekiyor.