MHP Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya seçim çalışmalarına sürdürüyor. Çetinkaya son olarak Kalecikli vatandaşlarla bir araya geldi. Burada konuşan Çetinkaya, “Geçirdiğimiz 5 yılı telafi etmemiz lazım. Afyonkarahisar’dan daha küçük merkezli bir il kalmadı. Neyimize rağmen lokasyonumuza rağmen, bütün yolların kesiştiği bir yer olmamıza rağmen, neye rağmen jeotermal kaynak gibi bir nimetimizin olmasına rağmen, niye rağmen bir üretim potansiyelini üzerimizde barındırmış olmamıza rağmen, dünya da Mevleviliğinin ikinci merkezi burası, yine Kocatepe’nin Türkiye’de ikinci bir eşdeğer yeri yok. Ve iç turizmde Türkiye’de ilk sıralarda gelmesi gereken bir yer. Ama şimdi yaşanabilir kentler sıralamasında 50’lerin altındayız. Küçülmeye devam ediyoruz. Çünkü komşularımız büyüyor. Onun için üretmemiz lazım. Üretmek için istihdam yapmamız lazım. Üretim demek ekmek demek. Üretim demek büyümek demek. İşte bu 5 yıla kadar olan dönemde bunların önümüzdeki 5 yıl da telafi edebilmemiz mümkün. Ama önümüzdeki 5 yılı kaçırırsak, Afyonkarahisar artık bunu telafi edemez” diye konuştu.

“BEN SİZDEN BİRİYİM”

Kentsel projesi ile ilgili vatandaşları bilgilendiren Çetinkaya, diğer adaylardan farkını anlattı. Çetinkaya, “Kentsel dönüşümü 2014 yılında söylediğim gibi tekrar söylüyorum, biz yapabiliriz. Çünkü kentsel dönüşümde küçük bir mantık var. 50 veya 60 metrekare evinde duran bir vatandaşımız var. Siz bunu yıkıp yerine 200 bin liralık daire yaptığınızda üzerindeki farkı nasıl ödesin, ödeyemez. İşte onları da gözetleyecek. Onlardan 5 kuruş para istemeden en azından 1+1 başını sokup sığınabileceği bir mekan tesis edecek. Türkiye’de ve Afyonkarahisar’da bir kişi o da bizim. Ben bu iddiaları söylediğimde hepsinde haklı çıktım. 31 marttan sonra ilk icraatımız Afyonkarahisar’da su faturaları en az yüzde 20 düşük olacak. Çünkü ben işin ehliyim. Çünkü benim işim bu iş. Belediye başkanı olsam da bu işi yapacağım. Olmasam da bu işi yapacağım. Diğer adaylardan en büyük farkımız ne biliyor musunuz? Sizlerin dokunabileceği, kardeşim diye seslenebileceği, abi nereye gidiyorsun diyebileceğiniz, Fatih oğlum nereden geliyorsun diyebileceğiniz. Yani sizin dokunabileceğiniz. Sizden olan bir kişi var. İşte o benim. Siz diğerlerine dokunamazsınız. Siz onlara ulaşamazsınız. Merkezde karar verilmiş dalga dalga mahallelere yayılıyor. Sizler bana belediye başkanlığınız şimdiden hayırlı olsun dediniz. Bende size söylüyorum. Ayağınıza gönlünüze sağlık kararınız şimdiden hayırlı olsun. Hepimize zaferimiz şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

“ÇETİNKAYA İŞİNİN EHLİDİR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Afyonkarahisar Fatih Çetinkaya’ya emanet” dedi. Taytak, “MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayımız Fatih Çetinkaya işin ehli olduğuna hepimiz kaniyiz. Geçen seçimlerde hakkının yenildiğine biz inanıyoruz. 31 Mart günü ve o günün akşamı inşallah MHP’nin zaferi ile taçlanacak ve inşallah hem Afyon merkezde hem de pek çok ilçe ve beldelerde MHP’nin bayrağını dalgalandıracağız. Afyonkarahisar’ın her türlü meselesini gayet iyi bilen daha önceki dönemlerde belediye başkanlığı yapan ondan sonraki dönemde belediyecilik tecrübelerine devam eden ve birçok MHP’nin belediyelerinde danışmanlık yaparak kendisini geliştiren değerli kardeşim Fatih Çetinkaya cenabı Allahtan başarılar diliyorum. 31 Mart akşamına kadar Fatih kardeşimiz sizlere emanet ediyorum. 1 Nisan’dan itibaren de bütün Afyonkarahisarlı hemşehrilerimi de Fatih Çetinkaya’ya emanet ediyorum” dedi.