Derneğin kurucu üyeleri arasında mahalle muhtarları ile hak sahipleri yer aldı. İşte derneğin kurucu üyeleri: Deniz Özcan, Remzi Karataş, Ömer Ortaç, Abdulllah Tugan, Yasin Karakaya, Osman Ekmekçi, Abdullah Karadağ, Derya Palalı, Murat Taşpınar, Ali Emre Yılmaz, Ahmet Albayrak.

Derneğin Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Tugan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSİNDEN YETERLİ BİLGİYİ ALAMIYORUZ

“Yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenmesi temel amaç olup bu minvalde   çalışmalar yapacaklarını, bu süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde kurulan Kentsel Dönüşüm Ofisinden yeterli bilgiyi alamayan vatandaşın Dernek vasıtasıyla tüm gelişmelerden anında haberdar olacağını ve Dernek vasıtası ile yapılacak çalışmalarda, bölgede yaşayan vatandaşlar arasında dayanışma ruhunu arttırmak istedik.

REZERV ALANLAR OLUŞTURULMALI

Yine Belediyemiz ve Bakanlığımız öncülüğünde başlatılacak mağduriyet yaşatmayacak her türlü yeni projeye destek vereceğiz. Kentsel dönüşümü karşı değiliz. Ama şu anki açıklanan projenin mağduriyet yaratacağından dolayı bu projeyi istemiyoruz.  Öncelik olarak yeni rezerv alanları oluşturulmalı, İl Emniyet Müdürlüğü’nün binası TOKİ’ye ait buraya uygun binalar yapılabilir yapıldıktan sonra 1.Kısım kentsel dönüşüm alanındaki hak sahiplerinden kabul edenler, buralardaki konutlara geçerler. Vatandaşımız hem görerek evini almış olur hem de devletimiz kira yardımı yapmayarak zarara uğramamış olur. 

UZLAŞMAYA AÇIĞIZ, AMA…

Bizler her türlü uzlaşmaya açığız. Arka mahallelerde Ayşe teyzelerin Ahmet amcaların taksit ödeme imkanı olmadığını bilmek şartıyla.