1 Haziran 2022 Çarşamba günü Saat 14.00 te Şuhut Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde Şuhut Şelale Düğün Salonunda, Şuhut Halkı ve protokolün katılımıyla ve aynı gün akşam saat 18.00 de Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının ev sahipliğinde, ATSO Meclis Salonunda, ATSO Meclis Üyelerinin katılımı ile konferans gerçekleştirilecek. Konferansın konuşmacılığını 9 Eylül Üniversitesi Tarih Bölümünün önemli isimlerinden Prof Dr. Kemal Arı, konferansların moderatörlüğünü ünlü Kalp Cerrahı ve Sarıkamış Tarihçisi Prof. Dr. Bingür Sönmez yapacak.

BÜYÜK TARRUZU EN AKICI ANLATAN HOCA

Bilimsel araştırmalarının büyük bir çoğunluğunu Türk Kurtuluş Savaşı ve özellikle Büyük Taarruz üzerine gerçekleştiren Prof Dr Kemal Arı, akademik tarih çevrelerince, Büyük Taarruzu en akıcı ve bilinmeyen yönleri ile anlatan akademisyen olarak tanınıyor. Prof Dr Bingür Sönmez ise Sarıkamış Tarihçisi olarak Sarıkamış'ın Türkiye'de bilinmesine öncülük yapan insanların başında geliyor. Bingür Sönmez özellikle son yıllarda Afyonkarahisar'da yapılan Zafer Haftası kutlamalarını yakından takip ediyor ve düzenlenen etkinliklere katılıyor.

BÜYÜK TAARRUZ'DA ŞUHUT'UN ÖNEMİ KONUŞULACAK.

1 Haziran Çarşamba günü Şuhut İlçesinde bulunan Şelale Düğün Salonunda gerçekleşecek olan "Büyük Taarruz'da Şuhut'un Önemi" konulu konferans gerçekleştirilecek. Konferansa Şuhut İlçe halkı, protokol ve İlçe'de eğitim gören öğrenciler katılacak. Konferansın yüzüncü yıl etkinlikleri kapsamında Büyük Taarruz'a ev sahipliği yapmış olan Şuhut İlçesi açısından özel önem taşıdığı belirtildi.

BÜYÜK TAARRUZ'UN GİZEMLİ ÜÇ KILIÇ HİKAYESİ ATSO'DA KONUŞULACAK

Prof Dr Kemal Arı ve Prof Dr Bingür Sönmez tarafından yapılacak olan konferansların ikincisi aynı gün akşam saat 18.00 de Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Atso Meclis Salonun'da, ATSO Yönetim Kurulunun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Saat 18.00 de başlayacak olan ikinci konferansta Büyük Taarruz'un gizemli hikayelerinden birisi olan ve bu zamana kadar pek bilinmeyen 3 Kılıç Hikayesi ve Büyük Taarruz'da Afyonkarahisar konuları ele alınacak. 3 Kılıç hikayesi tarihte Timur Hükümdarı olan Timur'un kılıcının, Büyük Taarruz'a kadar olan uzantısı ve hikayesini içeriyor. 1 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek her iki konferansın organizasyonunu, Büyük Taarruz'un 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında değişik ve anlamlı proje üretimleri ve uygulamaları gerçekleştiren Gazeteci Yazar Murat Akarçay hazırlıyor. Murat Akarçay, her iki konferansa yoğun ilgi gösterileceğine inandığını belirterek, güzel bir konferans etkinliğini İlimizin kültürel birikimlerine kazandıracaklarını belirtti.