Afyon Postası'nın özel haberi. 

Işıklı trafik uyarıcılarının olmadığı noktalarda yaya geçiti uygulaması ibaşladı. Ancak bu sadece bu uygulama ile bir çok tartışma yaşanıyor. Çünkü sol şeritten gelen araç dururken sağ şeritten gelen araç yaya geçitine rağmen süratle geçebiliyor. Diğer aracın durduğunu görererk yola çıkan yayalar diğer aracın durmamasından dolayı ezilme tehlikesi yaşıyor. Bu durum özellikle okullar önünde bulunan yaya geçitlerinde yaşanıyor.

ÖĞRENCİLER TOPLU HALDE TEHLİKE İÇERİSİNDE

Akif Barış isimli vatandaş Kamil Miras Anadolu Lisesi önünde kaydettiği fotoğrafı sosyal medya adresi üzerinden paylaşarak yetkililere seslendi. Fotoğrafta öğrencilerin toplu halde karşıdan karşıya geçtiği fotoğraf üzerine konuşan Barış:  “Burası turizm okulunun olduğu bölge, okul çıkışı trafiğin durumu. Buraya alt geçit yada üst geçit şart. Battı çıktıdan gelen ani frenlemek zorunda kalıyor. Soldaki araç dursa sağdaki ilerliyor kaza kaçınılmaz”

NEREDEYSE ÖĞRENCİ  EZİLİYORDU

Çetin Sarıgül isimli bir başka vatandaşda Veysel Eroğlu Spor Salonu önünde yaşadıklarını şu sözlerle özetledi: “Veysel Eroğlu Stadyumu’nun oradaki yaya geçidinden geçerken sağ şeritte ki araçlar duruyor ama soldan gelen araçlar son sürat devam ediyor bugün neredeyse öğrenci eziliyordu yaya geçitlerinde trafik durduğu halde bir şerit beklerken diğer şeritte ki araçlar neden beklemez bu çok tehlikeli bir durum değil mi bu konuya dikkat çekmek istedim.” Dedi