Kayseri ve Afyon arasında sucuk tartışması alevlendi. Tartışmayı başlatan kişi Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl oldu. Çöl, twitter üzerinden “Kayseri Afyon sucuğunun anca getir götürünü yapar” böyle bir paylaşım yaptı. 

MHP’Lİ MİLLETVEKİLİ SERT ÇIKTI

Bu paylaşıma MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy çok sert tepki gösterdi. Ersoy, twitter üzerinden 

“Bu nasıl bir üsluptur? Bir Belediye Başkanı bu şekilde mi Kadim Şehrimiz Kayserimizi aşağılamaya çalışır? Bizde Afyonkarahisar şehrimiz ile ilgimi yazacağız bu durumda?Ayıp, yazık sana..!” diye Başkan Çöl’e tepki gösterdi. 

AFYON’DA BİZİMDİR KAYSERİ’DE BİZİM

Araya MHP Milletvekili Mehmet Taytak girdi. 

Taytak, twitter üzerinden olayı yatıştırmaya çalışarak, “Ben Kayseri Tomarza'da 4 yıl öğretmenlik yaptım, memleketim Afyonkarahisar'ın sucuğu da, ülkemizin en kadim şehirlerinden Kayseri'nin sucuğu da çok güzeldir. Afyon da bizimdir, Kayseri de bizimdir. Güzellikleri paylaşarak çoğaltalım. Bize bu yakışır.” dedi

ÇÖL PAYLAŞIMI KALDIRDI

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, gelen sert tepkilerden sonra paylaşımı kaldırdı ve şu paylaşımda bulundu: “Kayseri - Afyon paylaşımını gençler beğenmemiş gençlerimiz emanetçilerimiz için her şeyi yaparız. Kaldırdım gitti. Manevi değeri yüksek iki şehrimiz, Kayseri’de bizim Afyonkarahisar’da.”

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...