Afyon Postası’nın Özel Haberi.

UNESCO tescili alan Afyonkarahisar Mutfağı’nın en ünlü lezzetlerinden olan kaymaklı ekmek kadayıfı Türkiye’nin en çok sevdiği lezzet oldu. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre,  yakın zamanda Coğrafi İşaret Tescili alan kaymaklı ekmek kadayıfının baklavayı ve döneri geride bırakarak Türkiye’nin en sevdiği lezzet olduğu vurgulandı.

“EKMEK KADAYIFI AFYON’DA YENİR”

Haberde,  kaymaklı ekmek kadayıfı 100 lezzet arasında 23’üncü sırada yer alarak bu lezzetin Afyonkarahisar’da İkbal Lokantası’nda yenileceği vurgulandı. Ekmek kadayıfına 4.1 puan verildi. Ekmek kadayıfı bu puan ve sıralamayla baklava ve döner gibi lezzetleri geride bıraktı.

AFYON SUCUĞU DİĞER SUCUKLARI GERİDE BIRAKTI

TasteAtlas'ta Afyonkarahisar’dan bir lezzet daha yer aldı. Oda sucuk. 32’inci sırada yer alan Afyon Sucuğu, Türkiye’de ki diğer sucuk üretilen yerleri geride bırakarak 4.2 puan aldı. Haberde sucuğun Afyonkarahisar’da yenildiği vurgulandı.

Kaynak: Hürriyet Lezizz