Başkan Kayacan, özetle programda şunları söyledi: 

YAKLAŞIK 5 SAAT SONRA KONTROL ALTINA ALINDI

Gece bir sularında kentsel yenilme alanında çarşı merkezinde yangın ihbarı ile hareketlendik. İtfaiye ekiplerimiz hemen olay yerine hareket ettik. Tabi yangının olduğu yer tamamen ahşaptan. Bu yüzden yangın rüzgarla hızla büyüdü. Yakın belediyelerimize hızla müracat ettik. Gece 1 sularında başlayan yangın 6 gibi kontrol altına alındı. Elhamdülillah can kaybımız yok. AFAD’ımız burada vatandaşımızın hasarını tespit etti. Devletimiz konuyla ilgili bir çalışma yapıyor. 

4 YILDIR SÖYLÜYORDUK

Bizler 4 yıldır bu tehlikeden bahsediyorduk. Bolvadin şehir merkezinde çok eski yapılarımız var. Bu yanan adada direğin bir ucundan diğer ucuna kadar 6 tane dükkan var. Yani hepsi birbirine bağlı. Allah korusun burada bir yangın çıksa adanın tamamı tutuşuyor. Biz onun için zaten yenileme projesini çok önemsiyorduk. Keşke haklı çıkmasaydık. Maalesef belirttiğimiz tehlike bugün vücut buldu. 

VEKALETİNİ VEREN KİŞİYE 90 GÜN SONRA İŞ YERİNİ TESLİM EDECEĞİZ

İlgili hak sahiplerinin bize vekaletlerini intikal ettirdikleri andan itibaren 90 günde işyerlerini teslim edebilecek güçteyiz. Biz o hızlı reflekse sahibiz. Fakat onların hızlı bir şekilde sürece katılmaları gerekiyor. Biz bakanımızda bugün bunu söyledi. Yani ramazan bayramında bugün mağdur olan esnafımızın dükkanında çay içeceğiz inşallah. Bizler bu işleri çözeriz. 

KUYUMCU, KIRAATHANE VE MARKET GİBİ İŞ YERLERİ YANDI

Burada ağırlıklı olarak 4 tane kuyumcumuz vardı, kasap sektöründen arkadaşlarımız, kıraathane, market, Restaurant gibi benzeri işletmelerimiz vardı. Burada şu anda 3 tane iş yeri kullanılabilir halde. 31 tane bölümümüz var. Kimi ağır hasarlı olan yerler var. İvedi bir şekilde bu işi halledeceğiz. 

DUALAŞARAK BİNALARI YAPMAK İSTİYORUZ

Bolvadin’in bu yaşadığı şerden bir hayır gelecek inşallah. Biz 30 Ağustos’ta Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle acele kamulaştırma kararı aldım. Ama ben bu yetkiyi hiç kullanmadım. Çünkü biz mülkiyetin kutsallığına inanıyorum. Helalleşmek dualaşarak bu binaları yapmak istiyoruz. 

7-8 MİLYONLUK BİR ZARAR VAR

Dünden bizim bu olayı mutlaka ibret almamız lazım. Esnafımızın belkide 7-8 Milyonluk bir zararı var. Keşke bizler bu noktaya gelmeden oturup konuşabilseydik. 1 milyon lira harcayarak bu yapıları yenileyecektik. İnsanlar tabi yapılabilir mi ki, ekonomik kaygılar nedeniyle öteliyorlardı. Miras yoluyla geçenler için mülkiyet sorunları olanlar vardı. 

ŞU ANDA BOLVADİN’DE VAKA SAYISI SAĞLIKLI DURUMDA

Şu anda vaka sayılarımız çok sağlıklı durumda. Vaka sayılarımız çok düştü. Salı günü bir toplantımız vardı. İlçe yönetimi ve il koordinatörü ile alakalı. Biz orada şundan bahsettik. Bolvadin’de şu anda vaka sayıları çok az seviyelere indi. 

TEDBİRLER LOKASYON BAZLI OLMALI

Bu uygulamaların lokasyonel yapılması gerektiğini, yani pandeminin yoğun olduğu yerlerde yasakların devam etmesi gerektiğini, vaka sayılarının düşük olduğu yerlerde ise esnafa karşı bir rahatlamanın artık mümkünse sağlanması gerektiğini ifade ettik. Vekillerimiz aynı kaygıda. İçişleri Bakanlığı ile bir temas olacağı söylendi. Bizde açık söylüyoruz. Pazar esnafımızın sıkıntılarını biliyoruz. Pazar pazarının kapatılmasından dolayı o bölgedeki hemşehrilerimizin sıkıntısını biliyoruz. 

TEDBİRDE AŞIRILIK TAKDİRE HADSİZLİKTİR

Pandemide bilimin ışığında yapılması gerekenleri yaparak süreci yönetmeye çalıştık. Sokakları dezenfekte etmek garip garip şeylere girmek ben bunları sağlıklı bulmuyorum. Dezenfektan tünelleri koydu bir çok kurum. Burda temizlik ve mesafe. Bazı kısımlar abartılı oldu. Biz bu süreçte sakin bir süreç yönettik. Bütçemizi kontrollü kullandık. İtidal önemlidir. Bazen çok Tedbirde hadsizlik yani tedbirde aşırılık takdire hadsizliktir. Bizim dinimizde orta hali tavsiye eder. Biz bu süreçte düzgün bir süreç yönettik. Bizi biz yönetiyoruz. Türkiye ortalamalarının altında vaka sayımız var.