Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Turizm Haftası kapsamında Sandıklı ilçesinde doğa turizminin gözde markası Akdağ Tabiat Parkı’nda organize edilen Kamp ve Karavan Turizmi etkinliği 4 gün boyunca katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

4. gün sonunda Sandıklı ilçesinde düzenlenen 'Kamp ve Karavan Turizmi' etkinliğine katılan Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu, Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Derneği temsilcileri ve üyelerine plaket ve katılım belgeleri takdim törenine Vali Mustafa Tutulmaz ve eşi Fatma Tutulmaz, Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, İl Kültür Turizm Vekili Mehmet Tanır ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen kamp ve karavan tutkunları katıldı. 

AKDAĞ'DA KONAKLADILAR
Etkinlik kapsamında Akdağ'a çıkan katılımcılar kamp çadırları kurdu ve karavanlarıyla Akdağ’da konakladı. Doğal güzellikleriyle turizm cenneti Akdağ’ı gezen katılımcılar, etkinlik anısına fidan dikti, yöresel lezzetleri tattı.

'ÇOK KÜLTÜRLÜ BİR İLİZ'

Karavan tutkunlarına hitaben konuşan ve Afyonkarahisar’ın göründüğünden farklı bir il olduğuna değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Daha önce hepiniz Afyonkarahisar’dan bir şekilde geçmişsinizdir. Ancak burada konakladığınızda geçip gördüğünüz Afyon ile farklı olduğunu gördüğünüzü düşünüyorum. Afyonkarahisar iklimlerin ve yolların kesiştiği noktadır. İlimize komşu illerden gelen 12 yol girişi var. Bu yolların 7 tanesi ana yoldur. Kültürlerinde kesiştiği bir ildeyiz. Ege ve İç Anadolu ve Marmara kültürü olan çok kültürlü bir ildir. Doğal güzellik olarak bir tarafta bozkırı görürsünüz ama diğer bir tarafta da dünya harikası Akdağ’ı vardır. Suyu ve yeşili ile bambaşka bir yer. Şimdiden davet ediyorum. Sizleri 365 gün burada görmekten mutluluk duyarım.” dedi.

'KARAVAN TURİZMİNE ELVERİŞLİYİZ'

Afyonkarahisar’ın Karavan yapılabilecek çok sayıda doğal güzelliği bünyesinde barındırdığını vurgulayan Vali Mustafa Tutulmaz: “Burası tarih açısından önemli bir il. Cumhuriyetin kazanıldığı topraklardasınız. Lezzet açısında da önemli bir iliz. Hatta önümüzdeki 10 gün sonra lezzetleri tanıtacak Gasto Afyon Lezzet Festivali düzenliyoruz. Turizmin her alanında bir değeri var ilimizin. Son yıllarda bizlerde ilimizi alternatif turizmin farklı farklı alanlarında tanıtmak için gayret sarf ediyoruz. Spor turizmi, karavan turizmi bunlardan bir kaçıdır. İlimizde Karavan açısından farklı alanlarda var. Bu yıl sizleri Sandıklı’da ağırladık. Önümüzdeki yıllarda Eber Gölüne gelebilirsiniz. Dünya harikası bir göldür. Tarih, doğa ve kültürün iç içe olduğu ender bir yer olan Frig Vadisi diğer bir alternatif. Her bölgesi ayrı güzellikte bir ildesiniz. İnşallah karavanlarınızla burayı daha fazla ziyaret eder ve daha fazla kişiye bu güzellikleri ulaştırışınız.  Bu ülkemiz adına önemlidir. Bu toprakların tanınması adına önemlidir. Bizler sizleri karavan alanında bir rehber, önder ve lider görüyoruz. Bu turizm sizlerin sayesinde ilimizde daha da önem kazanacaktır. İnşallah bu ziyaretiniz yeni etkinliklerin başlangıcı olsun. Hepinize katılımlarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.
ÇAMURDA HALAT ÇEKTİLER
Vali Tutulmaz’ın konuşmasının ardından 'Kamp ve Karavan Turizmi' etkinliğine katılan Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu, Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Derneği temsilcileri ve üyelerine plaket ve katılım belgeleri verildi.Daha sonra termal otel bahçesinde gerçekleşen çamur futbolu ve çamurda halat çekme yarışlarının izlenmesiyle program sona erdi.