Merkeze bağlı Gebeceler Beldesi, geçtiğimiz günlerde artan covid-19 vakaları nedeniyle ikinci kez karantinaya alındı. Ancak esnaf ve işçilerin HES kodu ve maske şartıyla beldeden çıkmalarına izin veriliyor. Bununla alakalı WhatsApp ihbar hattımıza gelen bir fotoğraf ve ihbar metnine dokunmadan yayınlıyoruz.

28 KİŞİLİK OTOBÜSE 45 KİŞİ BİNİYOR

İşçilerin ulaşımı için giriş çıkış HES kodu ve maske şartıyla yapılıyor.

Giriş çıkışlarda şahsi araçların geçişi yasak belediyenin işletmesinde olan taşımacılık otobüsleri sadece işçi taşıyor. Çalışan işçilerin şahsi arabalarıyla işletmelerine gidilmesi engelleniyor ve ortaya çıkan görüntü bu. 28 kişilik otobüste 40-45 kişi…

JANDAMA NOKTASINA GELMEDEN YOLCULAR BAŞKA ARACA NAKİL OLUYOR

Bu fotoğraf dün saat akşam saat 18.00’de çekildi. Bu kişilerin nerede çalıştıklarını bilmiyorum çoğu sanayide esnaf. Herkes şahsi arabasıyla gidiyordu işine ama karantinaya alındıktan itibaren şahsi araçların geçişi yasaklandı herkezin otobüsle gitmesi zorunlu tutuldu jandarma ekipleri HES koduyla kontrol ediyor. Kontrol noktasına gidene dek bu şekilde kontrol noktasından 3 km önce araba boşaltılıyor. Ayaktaki yolcular başka araca aktarılıyor. 3 gündür bu şekilde ulaşım sağlanıyor. Araçlar yetersiz şahsi araçlarla giriş çıkış yasak.Bu sorunu çözmek için CİMER’e de şikayette bulundu. 

Afyon Postası Whatsapp ve BİP Hattı: 0539 248 93 03