Söz konusu haberden sonra ilk olarak Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürü Taner Çelik, Afyon Postası’na ulaşarak şunları söyledi: 

BİZE GELEN ŞİKAYET YOK, SORUMLULUK İŞ MERKEZİ YÖNETİMİNDE

Zabıta Müdürü Taner Çelik, şunları söyledi: “Tenkit bu teşkilatı doğruya götürür. Bizim 24 saatimiz sokakta geçiyor. Hakkaniyet çerçevesinde hizmet vermeye çalışıyoruz. Sayın Belediye Başkanımız bize sonsuz destek veriyor. Çünkü biz bu desteği alamazsak sahada görev yapamayız. Karaman İş Merkezi’nin önü, bunun yönetimi var. Yöneticisi var. Onlar bir şey demiyor. Onların bir şey demediği yere bende bir şey diyemem. Birde şu anda bize burayla ilgili gelen bir şikayet yok.”

Afyon Postası olarak daha sonra İş Merkezi’nin yöneticisi Muhittin Ok’a ulaştık. Ok’un anlattıkları ise şöyle: 

MOTOSİKLET KOYACAK YER YOK, ARKADAŞLARIN OTOPARKA VERECEK PARASI YOK

Karaman İş Merkezi Yöneticisi Muhittin Ok ise, şunları söyledi: “Arkadaşlarımızın araç koyacakları motosiklet koyacakları yer yok. Belediye çevresi tamamen otopark. Belediyede çalışan arkadaşların bazıları araçla bazıları motosikletle geliyor. Bende kaldırmak istiyorum ama kıyamıyoruz arkadaşlara. Çünkü arkadaşların motosikletini koyacakları bir yer yok. Aşağıda otopark ücretli. Dışarıda araçlar var. Göz önünde olmayınca çalınma riski var. Bir kaç kere kaldırmak istedim ama arkadaşların hepsi taşeron işçi. Adam askeri ücret alıyor zaten. Otoparka koysa 70-80 lira. Bu arkadaşların koyacak yer olmadığı için mecburen izin veriyoruz. Arkadaşlarımız para ödeyecek durumu yok. İş merkezinde yönetici benim, burada kaldırmak bizim elimizde. Biz bu arkadaşlarımıza kıyamıyorum. Bu adamların koyabilecekleri yer oluşturulsa olabilir, belediyenin etrafında her yer araç. Her evde iki tane araç var.  Buradaki arkadaşlar arasında belediyede çalışanda var, milli eğitimde ve TKDK’da çalışanda var. Adamlar para verebilecek olsa minibüsle gelir. Adam yakıttan ve zamandan kar edeyim diyerek böyle hareket ediyorlar.