Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek ve Kıymetli Eşleri Sümeyra Çiçek Hanımefendi’nin ilimizde hayata geçirdiği Kadın Kültür Evleri projesi için ilimizi ilmik ilmik örüyoruz” diyen Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, “Kadınların sosyal hayata katılımı için kadınlarımızı kültürel, sportif etkinliklerde yerel değerlerle buluşturan, üreten, kazandıran projelere ev sahipliği yapacak projemiz aile bağlarının sağlamlığı konusunda yardımcı olacak etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Üretim imkanı olan ilçelerimizde üretim departmanları aile ekonomilerine katkı sunacak. İlkelerimizden, değerlerimizden ödün vermeden toplumun tüm paydaşlarına yönelik projeler hayat bulurken, pozitif ayrımcılık gösterdiğimiz kadınlarımız projede öncelik sahibi oldular. Birçok ilçemizde Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, STK’larımız birbirleri ile yarışırcasına Kadın Kültür Evleri yapımına ve hayat bulmasına önderlik ediyorlar. Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in önderliğinde yapacağımız çalışmalar ilimize, bu projeyi örnek kabul eden illerimize hayırlı olsun. Kazanan Afyonkarahisar olacak” şeklinde konuştu.

“Kadınlarımızın sosyal hayata katılmaları için bu proje gerçekleştiriliyor”

Programda projenin amacından bahseden ilimizin tek kadın Kaymakamı Sinanpaşa İlçe Kaymakamı Kübra Demirer ise, “Projenin amacı, özellikle kırsal alanda yaşayan kadınlarımızın sosyal hayata katılımlarının sağlanması, bilgi ve becerilerinin arttırılması, karar verme yeteneklerinin geliştirilmesi ve potansiyel olarak sahip oldukları gücü ortaya çıkaracak şartların sağlanması amacıyla kadınlarımızın eğitim, spor, soayal ve kültürel faaliyetlere katılabilecekleri alanlar oluşturmaktır. Bu amaçla Kadın Kültür Evlerimiz ilçelerimizde Kaymakamlık ve İlçe Belediye Başkanlıklarımız işbirliği ile kurulmaktadır” diye değerlendirmede bulundu.

Geçtiğimiz Cuma günü Çobanlar ilçesinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Münire Burcu’nun öncülüğünde ve Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya’nın katılımı ile Çobanlar Kadın Kültür Evi’nde kadınlara destek amaçlı bir etkinlik düzenlenmişti. Etkinliğe Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Dr. Alev Türe, Baro Başkan Yardımcısı Avukat Gönül Ar Güngör, Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ve Şuhut’un Sesi Gazetesi Sahibi Zeliha Ertek gibi alanında öncü birçok kadın katılmıştı.