İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun açıklamaları şöyle: 

ÇİTÇİMİZE DESTEK OLUNMALI

“Dün İlimizi etkileyen şiddetli yağışlar zaten büyük sıkıntılar yaşayan üreticilerimizi özellikle dolu yağışı kiraz üreticimiz olumsuz etkiledi. Erkenci kirazın Meyve üreticileri tarafından alımının kasıtlı olarak yapılmaması üreticimizi zor durumda bıraktı. Tüm bu yaşananlardan sonra çiftçimize destek olunmalı. Dün etkili olan yağışlar sonrası Sultandağı-Dereçine ve Karapınar köyümüzde meydana gelen sel sonucu vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum, Allah beterinden saklasın” dedi.

GENEL BAŞKANIMIZA YAKIŞIR BİR KARŞILAMA YAPILACAK

İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in 21 Haziran Afyon programı netleşti” diyen Başkan Mısırlıoğlu”Genel Başkanımız ilimizi ve tüm ilçelerimizi dört ayrı programda ziyaret edecektir. İlk program 21 Haziran Pazartesi günü Emirdağ İlçemizde, Genel Başkanımıza yakışır bir şekilde karşılama ile başlayacak akabinde Emirdağ, Bolvadin ve Çay ilçelerimizde esnaf ziyaretleri ile devam edecektir. Daha sonra İlimiz merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulunacak olan Genel Başkanımızı hep birlikte Ankara’ya uğurlayacağız”diye ifade etti.

AFYONLU MİSAFİRİNİ EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAR

Başkan Mısırlıoğlu “ Genel Başkanımızın İlimize geleceğinin yerel basında duyurulmasından sonra bazı sahte hesaplardan saçma sapan iddialarda, hakaretlerde bulunulduğunu gördük. Bu saçma paylaşımlar ve söylemler İYİ Partinin gümbür gümbür geldiğini ispatlamaktadır. İYİ Parti kimin canını acıtıyorsa onlar bu paylaşımları yapıyor. Afyon havası sert insanı mert bir şehirdir. Misafirine saygıda kusur etmez. Afyonlu misafirini en iyi şekilde ağırlar ve uğurlar. Bu sahte isimlerle paylaşımlara bulunanlar bilsinler ki gün gelir bu yaptıklarının hesapları onlardan sorulur. Amacınız siyaset yapmaksa isminizi açıkça yazın. Kimse sizi siyaset yapıyorsunuz diye eleştiride bulunmaz.Afyonda hiçbir siyasi Parti liderine kumpas hazırlanmaz.Afyonkarahisar’lılar hiçbir zaman insanı arkasından ve sırtından vurmaz.Mertçe mücadele eder.” dedi.

DERHAL GÖREVİNDEN AYRILMALI

Başkan Mısırlıoğlu” İlimizde bir Kent Konseyi Başkanı var. Hepinizin malumu Atıf Kocaoğlu sahte ismiyle muhalif Siyasi Parti Liderlerine ve partilere ağır hakaretlerde bulunan paylaşımlar yapıyordu. Bunu  Afyon Postası aracılığıyla öğrendik ki Kent Konseyi Başkanı Şemsettin Yasan’ın kullandığı bir hesapmış. Neden böyle bir girişimde bulundu anlamak mümkün değil. Madem bu kadar çok bu işlere hevesli görevini bıraksın siyaset yapsın. Böyle bir işe neden girdi anlamış değilim. Kent Konseyi başkanlığı yapan insan önce Kent bilimciliğini ve Kent yaşanılırlığını ve kültürünü ilimizde oluşturması lazım. Kendisine şahsi tavsiyem bulunduğu makamdan derhal ayrılması ve sevdiği partide siyaset yapmaya devam etmesi. O zaman bizde siyasi rakibimiz olarak rahat rahat cevap veririz. Tüm bu iddiaları Afyon Postasından öğrendik. Afyon Postasını ve yayın yönetmeni Sayın Kemal Baykara’yı da bu yayıncılık başarısından dolayı tebrik ediyorum. Bu haber ve iddialar doğruysa Sayın Valimizin ve Sayın Belediye Başkanımızın bu kardeşimizi bulunduğu makamdan derhal uzaklaştırması gerekir.Afyonkarahisar’llar bu kamburu taşıyamaz” dedi.

MÜCADELE EDECEK GÜÇ VE KUDRETE SAHİBİZ

“Ben aslında bu gün Genel Başkanımızın ziyareti üzerine sohbet yapacaktım ancak yapılan yorumlar paylaşımlar beni üzdü” diyen Başkan Mısırlıoğlu” Benim adım Muhammet Mısırlıoğlu, 35 yıldır siyaset yapıyorum. Benim şahsi olarak hiç kimse ile problemim olmaz ve olmamıştır. Ancak mensubu olduğum partime ve uzuvlarımıza hiç kimseyi dokundurmayız ”dedi. Başında bulunduğumuz Partinin liderine misafirperverlik noktasında Afyonkarahisar’lıların yüzünü eğdirecek yanlış hareketlerle ilgili mücadele edecek güce kudrete sahibiz. Bu tür olaylara tahammülümüm olmadığının buradan bilinmesini isterim. Şahsi olarak her platformda mücadele edecek güce ve kudrete sahibim”

ŞANLI BAYRAĞIMIZ DALGALANMALI 

Başkan Mısrılıoğlu “İYİ Parti Belediye Meclis üyelerimiz Meclis toplantısında, Kent Meydanına Türk Bayrağı direği dikilmesi ve saat kulesi konulmasıyla ilgili  bir teklifi bulunmuştur. Bu öneriyi desteklediğimiz gibi yapılmasını da onaylıyoruz. Belediye Başkanımızın ve diğer partilerin meclis üyelerinin bu öneriyi desteklemelerini rica ediyorum” dedi.

OLASI DEPREMİN HABERCİSİ OLABİLİR

Başkan Mısırlıoğlu”Bu gün saat 10:00 civarında Yunak’ı Bolvadin İlçesine bağlayan yol üzerinde deprem fay hattı oluştu.Bu olumsuzluk nedeniyle yol uzun bir süre ulaşıma kapatıldı.Bir metreden fazla yol ortadan ikiye ayrılmıştır.Yakında bölgemizde yaşanacak bir depremin habercisi olabilir.Buradan bu konuyu yetkililere aktarmak istiyorum. Burada yolun en kısa açılması için karayollarını, Özel idareyi ve Sayın Valimizi haberdar etmek istiyorum”diye ifade etti.

ÇİFTÇİMİZ İFLAS ETMİŞ DURUMDA

“Sultandağı ilçemizde Kiraz üreticimiz karalar bağladı. Her mevsim kiraz zamanı geldiği zaman birileri ortaya çıkıp çiftçiyi para kazanamaz hale getiriyorlar” diyen Başkan Mısırlıoğlu” Şimdi erkenci kiraz zamanı, bu erkenci kirazın daha çok meyve suyu fabrikalarında değerlendirilmesi gerekiyor. Bu fabrikalar kirazı toplatıp alıma açmadılar.Kiraz yetiştiricileri perişan bir durumda.Kirazlar dalında çürüyor.Zaten dün yağan doluda ihracatlık kirazımızın yüzde seksen oranında zarar görmesine neden oldu.Allah üreticilerimizin yanında olsun.Yanlış tarım politikaları yüzenden çiftçimiz her üründe zarar görüyor.Bu yanlış politikalar yüzünden her yıl zam yapılıyor.Halkımızın alım gücü her yıl hızla azalıyor.Rekolte azlığı nedeniyle Buğday ithali kaçınılmaz hâl alıyor.Buğday İthal edilmeden bile geçtiğimiz günlerde vatandaşın ekmeğine yüzde yirmi civarında zam yapıldı.Bu demek oluyor ki ekmeği yıl sonda 2 Tl., 2,5 Tl ye alacağız.Çiftçimiz iflas etmiş durumda”dedi.

TÜRKİYE’NİN İLK KADIN CUMHURBAŞKANI OLACAK

Başkan Mısrılıoğlu”Genel Başkanımızın Afyonkarahisar programını önemsiyoruz. Tüm halkımızı Genel Başkanımızı ilimize yakışır şekilde misafir etmeye davet ediyoruz. Hep beraber Afyonkarahisar’a yakışır bir şekilde ev sahipliği yapalım. İnşallah bu gün İYİ Partinin Genel Başkanı, önümüzde yapılacak olan ilk seçimde de Türkiye’nin ilk kadın Cumhurbaşkanı olacak Allahın izni ile. Bunun bilinmesini istiyorum. Genel Başkanımız buradan güzel anılarla ayrılmalı.” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim