İYİ Partili Alper Yağcı, 2 yıl önce yazdığı yazıyı tekrar yayınlayarak üniversite öğrencilerinin şehir merkezinde eğitim görmesi gerektiğini ifade etti. 

Yağcı’nın "Afyon için acil eylem planı" başlıklı açıklamaları şöyle: 

BİR YOLU BULUNMALI

Ülke ekonomimizin zor günler geçirdiği bu zamanlarda maalesef ilimizde de özellikle çarşı merkezinde bulunan esnafımız da ekonomik açıdan büyük bir dar boğazdadır. Bacasız fabrika dediğimiz üniversite öğrencilerinin merkezde eğitim almalarının yolu mutlaka bulunmalıdır. 

KURUMLAR ARASI ANLAŞMA GEREKLİ

Afyonkarahisar’da Vali bey başkanlığında üst düzey yetkililerinin bir araya gelerek yapılacak kurumlar arası anlaşmalar ile en az 5.000 kişilik bir öğrenci bölümünün merkezde eğitim görmesi sağlanmalıdır. 

AYDA EN AZ 10 MİLYON PARA DÖNER

Bu sayede merkez de ev kirası, yemek ve mecburi giderleri sadece baz alınsa bile aylık 10.000.000 TL (Eski tabirle 10 Trilyon) paranın çarşı merkezinde döngüsünü sağlayacaktır ki bu ilk etapta ciddi bir rahatlama getirecektir.

EKONOMİK KRİZ AŞILIR

Amacım birlik ve beraberlik halinde bu ekonomik krizi hep birlikte aşmak için yolları bulmaktır. Nitekim Hoca Ahmet Yesevi Orta Okulu şuan geçici olarak İmam Hatip Lisesi. İmam Hatip Lisesi binasını bitince yeni binasına geçecektir. Boşta kalan okul binasının  Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afyon Kocatepe Üniversitesi arasında yapılacak bir protokol ile bu planın ilk adımı olarak atılabilir.

ÖĞRENCİLERİMİZ PARA KAYNAĞI OLARAK GÖRMÜYORUZ

Amacımız burada öğrenim gören öğrencilerimizi sadece bir para kaynağı olarak görmek asla değildir. Ekonomisi canlı olan bir şehir de öğrenim görmek emin olunuz ki onlar içinde çok farklı yenilikleri beraberinde getirecektir.Şahsım ve partim adına ekonomimiz açısından bu tür yapılacak adımlarda her zaman kurumlarımızın destekçisi olacağız.