Yerel seçimler için geri sayım devam ediyor. Bu süreçte de siyasi partiler başkan adaylarının dışında belediye ve İl Genel Meclisi(İGM) adaylarını belirleme çalışmalarını sürdürüyor.

“KUMARTAŞLI MERKEZDEN ADAY”

Afyon Postası’nın edindiği bilgilere göre İYİ Parti, İGM adaylarını pazartesi günü kamuoyuna duyuracak. İGM’nin merkez adaylarından bir tanesinin Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın olduğu iddia ediliyor. Kumartaşlı’nın yaklaşık 300 şehit ailesi ve gazilerin imzasını aldığı ve bu görevi öyle kabul ettiği, yine kulislerde konuşulan bilgiler arasında. Kumartaşlı’nın isminin pazartesi günü kamuoyuna ilan edilmesi bekleniyor.

“ALPER YAĞCI İGM’YE ADAY”

Kulislerde konuşulan isimlerden bir tanesi  de MHP’nin Eski Merkez İlçe Başkanı olan şu anda İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi olarak siyaset yapan Alper Yağcı. Kumartaşlı gibi Alper Yağcı isminin de pazartesi günü kamuoyuna ilan edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

“AHMET EGE BELEDİYE MECLİSİ’NDE OLABİLİR”

İYİ Parti, Belediye meclis adaylarını da netleştirmeye çalışıyor. Belediye meclisi listesinde olacağı iddia edilen isimlerden bir tanesi Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege. Pazartesi günü belediye meclisi aday listesinin de kamuoyuna duyurulacağı kulislerde konuşuluyor.

SIRALAMA NASIL OLACAK?

İGM adaylarının sıralaması üzerine çalışmaların sürdüğü, Kumartaşlı ve Yağcı isimlerinin ilk sıralarda yer alacağı, bu doğrultuda çalışmaların devam ettiği haber merkezimize gelen bilgiler arasında.