İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan,

Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya ve beraberindeki heyet, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO) ziyaret etti. İyi Parti heyeti, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Gül ve Ahmet Şükrü Köse, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey ile görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaret hakkında bilgi veren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, “Yerel seçimlerin ısınma turu olarak tanımladığımız bir kampanya çerçevesinde Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya’yı ziyaret ediyoruz. Yerel seçimde başarılı olmak için hangi adaylarla yola devam edeceğimiz noktasında karar aşamasında bulunuyoruz. Ziyaretimizde iki Milletvekilimiz var. Disiplin Kurulu’ndan, Kurucular Kurulu’ndan arkadaşlarımız var. Bu çerçevede bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

AFYON’U TERMAL BAŞKENT YAPAN, İŞADAMLARIDIR

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de ziyaret dolayısıyla teşekkür etti. Serteser, “Afyonkarahisar yüzölçümü olarak, köylerin sayısı bakımından büyük bir il. 30 büyükşehrin hemen ardından gelen bir il. İhracatta aşağı yukarı 26-31 arasında sırası değişen bir il. Mermer bir klasiğimiz. İhracatımızın yüzde 60’ını karşılıyor. Son yıllarda yumurta sektörü de ihracata katkı sağlıyor. Afyonkarahisar, yumurta ihracatında ilk sırada.  Önemli meyve ve sebze üretim illerinden bir tanesiyiz. Jeotermal kaynaklardan yararlanarak kurulan yaklaşık 1 milyon dönümlük sera var. Gıda sektörü Afyonkarahisar’da çok önemli bir konumda. Son 20 yıldır Afyonkarahisar ‘termal başkent’ sıfatını bize kazandıran önemli işletmelerimiz mevcut. Bunların çoğunu Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz ilimize kazandırdı. Bir tanesini Nafi Güral yaptı, ama O’nu da hemşehrimiz kabul ediyoruz. Afyonkarahisar’ı termal başkent yaptıran işadamlarıdır” diye konuştu.

TÜM TÜRKİYE’NİN KENETLENMESİ GEREKİYOR

Serteser, siyasi partilerin demokrasi için önemine dikkat çekerek “Partiler, demokrasinin vazgeçilmez unsuru. Tamamına ATSO olarak kapımız açık. Ekonomik olarak Türkiye zor günler geçiriyor, iş dünyası, vatandaşlarımız, siyaset adamları olarak kenetlenmemiz gerekiyor. İnşallah bu günleri de aşacağız” ifadelerini kullandı.