Afyon Postası’nın 16 Mart tarihinde E Gazete manşetinde “Atatürk’ün Batı Cephesi Karargahı gözümüzün önünde eriyor” başlığı ile yayınladığı haber ses getirdi. Söz konusu haber Fox Tv’den İsmail Küçükkaya tarafından da Afyon Postası kaynak gösterilerek ulusal gündeme taşınmıştı. 

Zafer Müzesi ile alakalı yaptığımız haberden sonra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, müzenin restorasyon ilanına çıkacağını duyurdu. Özkaya’nın bu haberi Afyon Postası’nın E-Gazete manşetinde yer almıştı. İsmail Küçükkaya bu haberide cep telefonunda ekranlara getirerek izleyicilerle paylaştı. 

O haberde neler vardı? İşte yanıtı… 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Batı Cephesi Karargâhı olarak kullandığı, Afyonkarahisar şehir merkezinde bulunan Zafer Müzesi nihayet restore ediliyor. 3 yıldır kapalı olan müzenin zemini rutubetten erimeye başlamıştı. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Zafer Müzesi ile ilgili İl Özel İdaresi’nin kısa sürede restorasyon ihalesine çıkacağını ve buranın amacına uygun şekilde halka hizmet vereceğini söyledi. 

İL ÖZE İDARESİ İHALEYE ÇIKACAK

Zafer Müzesi’nin restorasyon ihalesine çıkacağı duyurdulu. Restorasyon yapılacağı haberini AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya duyurdu. Konuyla ilgili twitter üzerinden bir açıklama yapan Özkaya, şunları söyledi: “Afyonkarahisar Zafer Müzesi (Başkomutan Tarihi Milli Parkı Zafer Müzesi), Milli Parklar Genel Müdürlüğünün tahsis ettiği ödenekle İl Özel İdaremiz tarafından kısa sürede restorasyon ihalesine çıkılacak ve amacına uygun şekilde halkımıza hizmet edecektir. Hayırlı olsun…"

3 YILDIR KAPALI

 27 Ağustos 1922’de Afyon’un düşman işgalinden kurtulmasından sonra Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, Büyük Taarruz’u burada planlanmıştı. Söz konusu bina 3 yıldır kapalıydı. Bazı camları kırılan zemindeki temel taşları ise rutubetten eriyen binanın biran önce restore edilip hizmete açılması bekleniyor.