Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) haftalık basın toplantısında konuşan İl Başkanı Mehmet Kocacan, MHP belediye başkan adaylarının 31 Mart tarihinde yapılacak seçimler için yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi. Kocacan, “Seçimlere 1 ay gibi kısa bir süre kaldı. Belediye başkan adaylarımızda tabiri caizse depara kalktılar yani koşmaya başladılar. Başkan adaylarımız gece gündüz demeden seçmenlerine hem projelerini hem de MHP’nin üretken belediyecilik anlayışını anlatıyorlar. Geçtiğimiz hafta sonu Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayımız Fatih Çetinkaya’nın İmaret Cami karşısında seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdik. Miting havasında geçen açılışa yüzlerce vatandaşımız katıldı. Buradan açılışımıza katılan vatandaşlarımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum. Açılış meydanında hem partimize hem de adayımız olan Fatih kardeşimize yoğun bir ilgi vardı. Bu ilginin ve teveccühün 31 Mart ta sandıklara yansıyacağından hiç şüphemiz yoktur” dedi.

“ŞEHİTLER DERNEĞİNE OY İÇİN GİDİLMEZ”

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, Şehitler Derneği’nde çektiği görüntüleri yayınlayan İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mahmut Koçak’a tepki gösterdi.   Çetinkaya, “Şehitlerimiz üzerinden siyaset yapanları ayıplıyor ve kınıyorum. Son 1 aya girdiğim seçim sürecinde birbirimize kardeşce bakmalıyız. Bu bir hizmet yarışı olmalıdır. Bu yarış içerisinde adaba ve edebe dikkat etmeliyiz. Türk Milletinin bazı kutsalları vardır. Bu kutsalları kimsenin çiğnemesine müsaade etmeyiz. Ben fotoğraf çeken arkadaşlara masada yemek varken asla fotoğraf çektirmem, cami de veya cami çıkışında ve namaz kılarken asla fotoğraf çekilmeyecek diyen belediye başkan adayıyım. Ben aynı zamanda yanımdaki arkadaşlarım şahittir. Şehitler derneğine gittiğimizde dernek başkanına ‘Biz buraya oy için gelmedik. Buraya oy için gelen şehitler kutsaldır. Kutsallarımıza oy için siyasi çıkar için kullananlar ahlaksızdır’ diyerek sohbet etmiştik. Ama son zamanlarda bizim şehit veren siyasi hareket olduğumuzu da düşünürseniz, şehitlerimizin temsil edildiği bir dernekte seçim klibi çekilmesini ayıplıyorum ve kınıyorum. Kim olursa olsun. Bunu yapan MHP’li birisi dahi olsa bunu söylemekten asla geri durmayız” ifadelerini kullandı.

“AYAĞI YERE BASAN PROJELER SUNUN”

Rakipleri olan belediye başkan adaylarının finansal anlamda ayağı yere sağlam basan projeler sunmalarını isteyen Çetinkaya, başkan adaylarına tavsiyelerde bulundu. Çetinkaya, “Projeler yarışması gibi çok verimli bir seçim süreci geçiyor. Fakat adaylarımızın projelerine baktığımızda mevzuat altyapısından uzak aynı zamanda da finans alt yapısından uzak olduğunu görüyoruz. Kendilerine bir tavsiyem olacak. İl belediyelerinin yetkilerini gözden geçirmelerini istiyorum. İkincisi ise Afyon Belediyesinin bugüne kadar gerçekleşmiş en büyük bütçesine bakmalarını tavsiye ederim. Finansal anlamda ayakları yere basan projeler sunabilmeleri açısından bu bilgileri almalarını tavsiye ederim. Eğer kendileri de takdir buyururlarsa benim kendi çalışmam olan Ankara Üniversitesi yayınlarından çıkan belediye gelirleri analizi adlı dönem projesi çalışmamı da kendilerine hediye etmek isterim. Daha bilimsel daha gerçekçi ve ayağı yere basan projeler üzerinde gideriz” dedi.