İnşaat Mühendisleri Odası Afyonkarahisar İl Temsilciliği’ni Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Serhat Tugan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti. Oda Temsilcisi Ahmet Neoldum ve yönetim kurulu üyeleri Abdullah Daldal ve Ayşegül Sevim bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda gündem Mısri Cami etrafında uygulanacak olan kentsel dönüşüm konusu oldu. 

TOKİ Mİ AFYONLU İNŞAAT FİRMALARI MI? 

Toplantıda Afyonkarahisar Kentsel Dönüşüm bölgelerinde 3-6 katlı ya da yüksek katlı yapılaşma hususları, her daire için en az bir ya da iki kapalı otoparkın bodrum katlarda yapılması hususu, hali hazırdaki Mısri Bölgesinde yapımı planlanan bitişik nizam uzun blokların olumsuz yanları, planlanan yolların trafiğe katkı sunup sunmayacağı hususları, mevcut haliyle hak sahiplerinin mağdur olup olmayacakları, TOKİ’nin inşaat kalitesiyle Afyonlu müteahhitlerin inşaat kalitesi gündeme gelmiştir.

YÜKSEK KATLI BİNALARDA SORUN YOK

Ziyaret sonrasında yazılı bir açıklama yapan Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Serhat Tugan, şunları söyledi:  “Oda temsilcimiz Ahmet Neoldum toplantıda üç hususa açıklık getirmiştir. 1) Binaların yüksek kat yapılmasında, yapılacak zemin etütleri doğrultusunsa mühendislik hesapları yapılıp uygulanırsa sıkıntı olmayacağını, buraların zeminin Uydukent bölgesinden çok çok iyi olduğunu, 2) Kentsel tasarımdaki Mısri bölgesinde planlanan uzun, bitişik nizam bloklardan ziyade birbirine temas etmeyen blokların yapılmasının daha uygun olduğunu, her ne kadar dilatasyon uygulansa da idealin birbirinden mesafeli blokların yapılması olduğunu, 3) Kentsel dönüşüm planlanan bölgede, mesela 10 bloğun bodrum katı birleştirilip iki giriş ve iki çıkış tasarlanarak bütüncül otopark tasarımının yapılması gerektiğini belirtmiştir.”