İmaret Camii'nin üst tarafındaki çeşmelerin yanındaki araç girişi olarak kullanılan kapının sol tarafına yapılması planlanan yeni yer, Perşembe günü ilimize gelecek Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Üyeleri'nin onayından geçerse, tuvalet inşaatına yine yer altında olmak kaydıyla hemen başlanacak.

                Konuyu hızlı bir şekilde incelemeye alan Vakıflar Kütahya Bölge Müdürü Ahmet Aydın, Afyonkarahisar'a gelerek İmaret Camii yerleşkesinde belirlenen yeni alanla ilgili açıklama yaptı.

                VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRÜ YERİNDE İNCELEDİ

                 Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'e, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen'e, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a, gazetecilere ve orada bulunan vatandaşlara yeni alanı gösteren Bölge Müdürü Aydın, neden bu alanı belirlediklerine dair bilgi verdi. Milletvekili Yurdunuseven, AK Parti İl Başkanı Sezen, Başkan Çoban, gazeteciler ve orada bulunan vatandaşlar da 'İmaret Camii'nin üst tarafındaki çeşmelerin yanındaki araç girişi olarak kullanılan kapının sol tarafına' yapılması planlanan yeni yerle ilgili hem fikir olarak uygun görüş belirtti.

                KURUL ONAY VERİRSE HEMEN YAPILACAK

                Belirledikleri bu yeni yerin, Perşembe günü ilimize gelecek Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Üyelerinin onayına sunulacağını ifade eden Bölge Müdürü Aydın, kurul üyelerinin sözlü onay vermesi halinde, tuvalet inşaatına yine yer altında olmak kaydıyla hemen başlayacaklarını söyledi. Ancak bu yeni yerde kot farklı olduğuna dikkat çeken Vakıflar Kütahya Bölge Müdürü Ahmet Aydın, tuvaletin söz konusu yeni alana yapılması durumunda, daha önce planlanan yere göre, yerin üstünde 1 metre kadar tuvalet kapılarının gözükeceğini sözlerine ekledi.

                Gelişmeleri başından itibaren yakından takip eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, halkın konuyla ilgili taleplerine duyarlılık gösteren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile milletvekillerinin girişimleri doğrultusunda konuyu hızlı bir şekilde incelemeye alan Vakıflar Kütahya Bölge Müdürü Ahmet Aydın'a teşekkür etti.