Afyonkarahisar  Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu sene sınava girerek tercihte bulunan 163 öğrenciden 114 öğrencisini İstanbul, Marmara, Bursa Uludağ, Afyon Kocatepe, Selçuk, Necmettin Erbakan gibi üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleştirdi.

HER ALANDA YERLEŞİM OLDU

Kazananlar arasında 21’ini İslami İlimler ve İlahiyat oluştururken, Mühendislik, Fizyoterapi ve rehabilitasyon, Hemşirelik, Ebelik,  Odyoloji, Gazetecilik gibi farklı bölümler de bulunuyor. Ayrıca öğrenciler,  İstanbul, Bursa, Konya, Isparta, Balıkesir, Muğla, Sivas, Düzce, Yalova, Kütahya, Uşak, Bartın, Sivas, Karabük Kırşehir gibi illerde bulunan farklı üniversitelerdeki fakültelerde Matematik, Edebiyat, Coğrafya, Tarih, Sosyoloji, Felsefe, Maliye, İktisat gibi bölümlerin yanında Beden Eğitimi ve Spor bölümlerini de kazandılar.

EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALDIK

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü İbrahim Durgut; “Öğrencilerimizin başarısı hepimizi çok mutlu etmiştir. İnsanın emeğinin karşılığını alması çok güzel bir duygu. Öncelikle fedakar öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum” dedi.  

KENDİN OL FELSEFESİNİ UYGULADIM

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda Türkiye genelinde ilk iki bine giren aynı zamanda okul birincisi Beyza Altınkaya ise, ' İdealim olan birinci tercihim Marmara Üniversitesi ilahiyat fakültesini kazandım. Okulumuzun bana öğrettiği bir hayat felsefesi var ‘Kendin Ol!’ İmam Hatip liselerinin bize kazandırdıklarının içinde en önemlisi maddi değerlerden çok manevi değerlerdir. Çünkü manevi değerler ne kadar çok kazanılırsa maddi değerler ve başarılar ardından çorap söküğü gibi gelir” diye konuştu.  

HEDEFİMİ KAZANDIM

YKS'de Türkiye genelinde ilk 9 bine giren M. Akif Kabukçu da şunları söyledi: ' Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandım.  Çoğu insanın düşündüğünün aksine İmam Hatip Liselerinden mezun olan ve sadece ilahiyatı değil farklı bölümleri kazanan arkadaşlarımız var.

DİN VE FEN BİLİMLERİNİ BİR ARADA

Muhammed Mustafa Dadak, 'Hedefim olan İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü kazandım. İmam Hatip Lisesini tercih etmemdeki en büyük faktör, din ilimleri ile fen ilimlerinin bir arada öğretilmesidir. Nitelikli eğitim bu ikisi bir arada olursa olur.” dedi>>Afyon Postası