İşte Dr. Öğr. Üyesi İlkay Gök’ün açıklamaları:

GASTRONOMİ BÜYÜK BİR DEĞER

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Güzel bir etkinlik. Şehrin kalkınması için gastronomi gerçekten büyük bir katma değer. Dilerim bu etkinlikler giderek uluslararası boyutta ve şehrin kendi kendine yönetebileceği bir boyuta gelir. Gastronomi kazandıran bir alandır. Yurt içinden ve yurt dışından insanlar buraya gelip Afyon lezzetlerini tatmaya başladılarsa bu etkinlikler amacına ulaşmıştır. 

HER LEZZET KENDİ BAŞINA BİR LEZZET

Biz Afyon lezzetlerine bayılıyoruz. Yöresel ürünler kendi başına çok lezzetli. Kaymağı, haşhaşı ve benzeri bir çok ürünü. Bugün öğlen lezzetleri yemek için gittik. keşkeği, tandırı, ekmek kadayıfı kendi başına bir lezzet.

AFYON KAZ KÜLTÜRÜ İLE ÖNE ÇIKMALI

Afyon’da kaz kültürünün çok fazla olduğunu kaz yetiştiriciliğinin çok fazla olduğunu duymuştum. Afyonlulardan bunun devam etmesini istiyorum.  Türkiye’de kaz ile ilgili bir şehir var. Afyon neden geri kaldı bu alanda? Afyon kaz ile neden kendini ön plana koymuyor? Reçeteleride var. Özellikle belirli yerlere gidip gezdim gördüm. Küçük işletmeci kadınlar var. Onlar desteklenmeli. Kaz ve benzeri yiyeceklere çok ilgi var. 

İNSANLARA NEDENLER OLUŞTURULMALI

Afyon tarihten bu zamana kadarki süreci hakkıyla getirdi. Burada sadece yapılması gereken şey insanlara buraya gelmelerini sağlayacak nedenler oluşturmak. İşte bunları Afyon şefleriyle birlikte yapıyor. Buda çok değerli. Valiliğin, belediyenin bir arada olması çok değerli. 

AFYON BU YOLDAN İLERLEMELİ

Ben Afyon’a 7-8 yıldır geliyorum. İlk başladıkları dönemde yemek yarışması küçük bir yerdi. Türkiye’ye gastronomiyi anlatmak o süreçte kolay değildi. Şimdi görüyorumki küçük zorluklar aşılarak çok büyümüş. Gastronomi adına mutluluk verici. Dilerim bu kendi kendine çarkını döndürebilsin. Bugün bir dünyada X şehrine gidip yemek yiyelim diyorsak, aynı şeylerin burada ülkemizde yöremizdede olması gerekir. Afyon’da bu yolda ilerlemeli. İnşallah bunuda göreceğiz.