İl Genel Meclisi’nde Nisan ayı toplantıları bugün gerçekleşen üçüncü oturum ile devam etti. Toplantı Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in gönderdiği 2 gündem dışı maddenin ilgili komisyonlara sevk edilmesiyle başladı.

Nisan ayı gündem maddeleri ile devam eden toplantıda şu maddeler görüşüldü;

2021 MALİ YILI DENETİM KOMİSYONU RAPORU

2021 Mali Yılına ait Denetim Komisyonu raporunun okundu, meclis bilgisine sunulması. Gelir Denetim Raporunu meclise, Denetim Komisyonu Başkanı Ahmet Mahmut Saylık sundu. Saylık konuşmasında; “2021 yılı personel bütçesi 19 milyon 724 bin TL. Kesin hesabı 18 milyon 022 bin TL.  2021 yılı Sosyal Güvenlik Kurumuna devlet prim giderleri 2 milyon 542 bin TL. Kesin hesabı 2 milyon 266 bin TL. Mal ve Hizmet alım giderleri 42 milyon 773 bin TL. Kesin hesabı 62 milyon 11 TL. Faiz giderleri 2 milyon TL. Kesin hesap 1 milyon 385 bin. Cari transferler 3 milyon 844 bin TL. Kesin hesabı 4 milyon 811 bin TL. Sermaye giderleri 64 milyon 443 bin TL. Kesin hesap 53 milyon 323 bin TL. Sermaye transferleri 17 milyon 171 bin TL. Kesin hesabı 42 milyon 247 bin TL. Yedek ödenekler 16 milyon TL.” dedi.

YOL VE ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ PROGRAMI GÖRÜŞÜLDÜ

2022 yılı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü programında bulunmayan, ihtiyaç duyulan malzeme ve makinelerinin akaryakıtının, İl Özel İdaresi ambarlarından verilmesi, bakım ve onarım sırasında kullanılacak malzemelerin nakillerinde ve kazı işlerinde İl Özel İdaresi iş makinelerinin, araçlarının ve ekipmanlarının kullanılması ile ilgili personelin görevlendirilmesi konusundaki komisyon raporları görüşüldü ve meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

ŞUHUT EFE KÖYÜNE MEZARLIK YAPILMASI

İlimiz Şuhut İlçesi Efe Köyünde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, yaklaşık 14 bin m² yüzölçümlü taşınmazın, “Köy Mezarlığı” yapmak üzere Köy Muhtarlığına tahsis edilmesi konusundaki komisyon raporları görüşüldü ve meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

ÇOBANLARA İLKÖĞRETİM OKULU YAPILMASI

İlimiz Çobanlar İlçesi Zafer mahallesinde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, yaklaşık 11 bin m² yüzölçümlü, taşınmazın üzerine, Yık-Yap kapsamında İlköğretim Okulu yapmak üzere, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesi konusundaki komisyon raporlar görüşüldü ve meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

İLİMİZ MERKEZ ÇETİNKAYA MAHALLESİ VE ERENLER MAHALLESİ’NDE BU ARAZİLER KAMULAŞTIRILIYOR

Merkez Çetinkaya ve Erenler Mahallesi sınırları dahilinde bulunan, özel mülkiyette olan taşınmazların, kamulaştırma bedelleri ile diğer tüm masrafların, Afyonkarahisar OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından karşılanması koşulu ile kamulaştırılması ve İl Özel İdaresi adına tescil edildikten sonra tapu devirlerinin yapılması konusundaki komisyon raporları görüşüldü ve meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi. Konuyla ilgili Başkan Çoban şöyle konuştu: “Organize Sanayi Bölgeleri mevzuatına göre, OSB istimlak yapacaksa bunu ya Belediye yetki verir ya da İl Özel İdaresine yetki verir. Afyon Merkezdeki OSB’de büyüyor. Bir kısım arsalar Karşıyaka mahallesinde kalıyor bir kısım arsalarda Erenler mahallesinde kalıyor. OSM istimlak yetkisini hem Belediyeye verdi hem de İl Özel İdaresine verdi. Her iki kurumda bu işlemleri takip edecek. Her türlü istimlak ve yargılama giderlerini OSB karşılıyor” dedi.

SİNANPAŞA AKÖREN’E OKUL YAPILMAK ÜZERE ARSA BAĞIŞI

İlimiz Sinanpaşa İlçesi Akören Beldesi Bağdat Mahallesi Ekinçayırı mevkiinde bulunan, "Hanife-Abdullah ÇIRACIOĞLU" isminin verileceği eğitim kurumu yapılması şartıyla, şartlı bağış olarak kabul edilmesi konusundaki komisyon raporları görüşüldü ve meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından iki acil önerge ilgili komisyonlara sevk edildi.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantıları yarın 4’üncü oturumuyla devam edecek.>>Afyon Postası'nın Haberi.