İklim Bilimci Okan Bozyurt, YouTube kanalında yaptığı değerlendirmede önümüzdeki 15 ila 20 günün bol karlı ve soğuk geçeceğini söyledi.

Bozyurt’un kendi kanalındaki açıklamaları şöyle: 

SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA DEVAM EDECEK

Ocak’ın ortasından sonra özellikle kuvvetli soğuk hava dalgaları geleceğini söylemiştim. Tahminlerim doğru çıktı. Önümüzdeki günlerde soğuk ve yağışlı hava kütlelerinin ardı arkası kesilmeyecek. 18 Ocak itibariyle yeni bir soğuk ve yağışlı sistem etkili olacak. İç ve kuzey kesimlerinde kar şeklinde yağışlar olacak. Güney batı ve Ege’de yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Karadeniz kıyılarında ve Marmara’da yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olacak. 

OCAK 25’E DİKKAT

Ayın 25’inden sonra daha kuvvetli ve soğuk hava kütlelerini bekliyoruz. Ocak’ın 25’inden sonra ve Şubat’ın ilk günleri oldukça sert ve şiddetli kış koşulları hakim olacak. Yurdun büyük bölümünde yoğun kar yağışları, şiddetli fırtınaların görüleceğini buradan vurguluyorum.

ŞUBAT ORTASINDAN SONRA ISINMA VAR

Şubat ayının ortasından sonra ise ısınacak. Mevsim normallerinin üzerinde olacak gibi görülüyor. Güney ve Batı bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde olacak gibi görünüyor. Mart ayında da ılıman bir hava olacak gibi görülüyor. Verileri yeri geldikçe güncellemeye devam edecek. Önümüzdeki 15-20 gün gün boyunca bol soğuk ve karlı günler bizleri bekliyor.