Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Genel Başkanı İhsan Beşer’den flaş bir iddia geldi. Afyon Postası'na gönderdiği açıklamasında Beşer, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in seçim öncesi yanına geldiğini ve Mahmut Koçak için destek istediğini dile getirdi. Ekonomi dünyasını temsil eden ATSO’nun siyaset başta olmak üzere şehrin dinamikleri ile iyi ilişkiler içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Beşer, “ATSO Başkanı Sayın Serteser’i son mahalli seçimlerde siyasetin tarafı olmaması için uyarmıştım. Ama dinlemediler” dedi.

“BİZ KOÇAK’I DESTEKLİYORUZ. SEN DE DESTEKLE”

Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde ATSO Başkanı Hüsnü Serteser’in yanına gelip, “Bitti bu iş, ezip geçeceğiz. Biz Mahmut Koçak’ı destekliyoruz sen de bize destek ver” dediğini belirten Beşer, “Ben kendisine tebessüm edince bazı meclis üyeleri ile birlikte yakın çevresindeki bazı kişilerin isimlerini vererek onların da seçimlerde Mahmut Koçak’ı destekleyerek, seçimi kazandıracaklarını söyledi” dedi.

“BIKTIM SİZİN ŞU BİAT KÜLTÜRÜNÜZDEN”

Serteser’in bu teklifi karşısında Mahmut Koçak’ın Afyon’da çok seveni olduğunu ve kendisinin de Afyon sevdalısı olduğunu dile getirdiğini söyleyen İhsan Beşer, “Koçak ile bir sorunum olmamasına rağmen ben Mehmet Zeybek Başkanı destekleyeceğimi ifade ettim. Kendisine, “Yanlış yapıyorsun, seçimi Mehmet Başkan kazandığında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak bu işin içinde yer aldığın belli olacak. Seçim sonrası için ne düşünüyorsun?“ diye sordum. Kendisi bana “Bıktım sizin bu biat kültürünüzden” cevabını verdi” dedi.

AÇIKLAMALARIM DEVAM EDECEK

Beşer sözlerini şöyle tamamladı: “Daha önceki açıklamamda da söylediğim gibi ATSO Başkanı’nın başta Valilik, Belediye, Üniversiteler, Organize Sanayi Bölgesi, Ticaret Borsası, AFSİAD ve MÜSİAD gibi sivil toplum örgütleriyle iletişiminin iyi olması gerektiğini tekrar belirtiyorum. Önümüzdeki günlerde ayrıntılı ve detaylı açıklamalar yapacağım.”

Serteser'in bu açıklamalara bir yanıt verip vermeyeceği merak ediliyor.