AFYONKARAHİSAR BÜYÜKŞEHİR OLACAK MI?
İYİ Parti Dinar İl Genel Meclisi Üyesi Murat Orhan söz alarak, şunları söyledi: “İlimiz nüfusu 744 bin civarında kaldığını biliyoruz. Büyükşehir’in hizmet akışında bir takım sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki gerek genel seçimler olsun gerek yerel seçimler olsun büyükşehirle ilgili son durumunuzun ne olacağı ile ilgili bilgi almak istiyoruz.” dedi. 


ÇALIŞMA YOK
Konuyla ilgili AK Parti Sandıklı İl Genel Meclisi Üyesi ve Başkan Vekili Ahmet Mahmut Saylık, Murat Orhan’a yanıt vererek şunları söyledi: “Süreç itibari ile 750 bin nüfus oranına az bir eksiğimiz kaldı. İlimizin siyasileri ve İç İşleri Bakanlığının konuyla ilgili bir çalışması olmadığı bilgisindeyim. 750 bin nüfusa ulaşırsak yasayla beraber büyükşehir ünvanı kazanmış oluyoruz. Rakam olarak eksiğimiz olduğu için henüz bir yasa çalışması yok.” şeklinde açıklamada bulundu.


AYAZİNİ İŞLETMELERİ SATILACAK MI?
Şubat Ayı toplantısının bir diğer ana gündem maddesi ise Ayazini kiralık işletmelerin satılması konusu meclis gündemine geldi. Konuyla ilgili İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, meclis üyelerini şu sözlerle bilgilendirdi: “İhsaniye Ayazini’nde üç tane yer kiraya verildi ticari işletme olarak. Bir tanesi Ayazhan İkbal tesisleri işletiyor. Hemen yanında Kolaylı tarafından yapılan bir iş yeri var.  Hemen onun yanında da Haşhaşella firması var. Üç tane işletme orada kirada. Şimdilik sadece Kolaylı firmasının talebi geldi. Kendi yerlerini satın almak istediklerini talep ettiler. Bu talebin sonuca bağlanması İl Genel Meclisi’nde görüşülecek.”dedi>>AFYON POSTASI'NIN HABERİ