-Afyon Postası’ndan Nail Azbay’ın Haberi. 

İl Genel Meclisi olağanüstü gündemle toplandı. Toplantıda Frigya Bölgesi ana gündem oldu. 

AYAZİNİ’NDE ÖZEL SEKTÖRE YER AÇILACAK

Ayazini Köy Muhtarlığına tahsis edilen 7 bin 845 metrekarelik alanın tahsisinin kaldırılması konusu görüşüldü. İGM Başkanı Burhanettin Çoban konuyla ilgili şunları söyledi: “Biliyorsunuz Frigya bölgesinde, özellikle Ayazini ve Döğer bölgesinde güzel çalışmalar yapılıyor. Özel sektörün buraya ilgisi artıyor. Bu konuda özel sektörün yer talebi var. Bu konu bununla alakalı." 

EMRE GÖLÜ’NDE 20 YILLIK KİRALAMA TALEBİ

Döğer’de bulunan Emre Gölü yakınlarındaki sosyal tesislerin, 74 bin 500 metrekarelik taşınmazın “Emre Gölü B Tip mesire alanı olarak kullanılması amacıyla 20 yıl süreyle kiraya verilmesi konusu toplantıda görülüşüldü. 

AYAZHAN’IN HEMEN YANI KİRAYA VERİLECEK

Ayazini Köyü ile alakalı konu komisyonda görüşüldü. Komisyon söz konusu arsanın Ayazini Muhtarlığı’na yapılan tahsisi kaldırmayı uygun gördü. Konuyla ilgili Başkan Çoban şunları söyledi: 

“Bu taşınmaz Ayazhan’ın hemen yanı. Burası Düğün Salonu yapalım diye köy muhtarlığına tahsis edilmiş. Ama yapılmış. Bu tahsis iptal edilecek. Burası kiraya verilecek. Buradan iki büyük firmanın yer talebi var” dedi

HAŞHAŞ MÜZESİ OLACAK

MHP İhsaniye İl Genel Meclisi üyesi Hamit Çakır, konuyla ilgili söz alarak buraya Ihsaniye merkezde faaliyet yürüten haşhaş üreten firmanın geleceğini ve burada satış yapmanın yanında haşhaş müzesi gibi faaliyet yürüteceğini söyledi. 

ÖNCE ÖZEL İDARE KİRALAYACAK, SONRA ÖZEL SEKTÖRE VERİLECEK

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, Döğer Emre Gölü ile alakalı konuyla ilgili toplantıda söz alarak şunları söyledi: “Önce biz gireceğiz. Biz alacağız. Bizim vasıtamızla özel sektöre açacağız. Şu anda orada Nevşehir’den bir balon firmasına hazineden yer kiraladık. Burayıda balon firmasına vereceğiz. İki tesisi entegre hale getireceğiz. Orada bir tane mesire alanı seyir tesisi yaptık. İl Genel Meclisi üyelerimiz burayı görmeli” dedi