İl Genel  Meclisi Nisan ayı toplantılarının bugün son oturumu gerçekleşti. Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Burhanettin Çoban başkanlık etti. Nisan ayı toplantılarında görüşülen gündem maddelerinin komisyon raporları kabul edildi. Öne çıkan konular ise; Köylere Güneş Enerjisi Sistemleri komisyon raporu, İl Özel İdaresi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğüne ödenek ayrılması komisyon raporu ve Frigya Kitabına ayrılan bütçenin komisyon raporu oldu.

KÖYLERE GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ YAPILMASI

Başkan Çoban konuyla ilgili, “Plan Bütçe Komisyonu kararına göre Köylere Güneş Enerjisi Sistemi yapılması amacıyla 200 bin TL aktarılması uygun görülmüştür. Merkez ilçenin kendi ödenekleri bir yerden Güneş Enerjisi Sistemi yapımına aktarılıyor. Bunlar; Bayramgazi köy konağı yapımı 100 bin TL, Bostanlı çok amaçlı salon yapımı 100 bin TL, Çavdarlı köy konağı yapımı 100 bin TL, Belkaracaören misafirhane salon yapımı 100 bin TL, Saraydüzü köyü misafirhane ve depo yapımı 80 bin TL, beton parke ve bordür yapım işindeki 104 bin 760 TL, yine halı saha çok amaçlı salon yapımı ödeneği 282 bin TL toplam 947 bin lirayı merkez ilçe biz buralarda kullanmayacağız, köylerimize Güneş Enerji Sistemi yapımında kullanacağız diyor. Toplam 5 komisyonumuz da bunu uygun görmüş.” dedi.

Meclis üyelerinin oylaması sonucu komisyon raporları kabul edildi.

MAKİNE İKMAL VE BAKIM ONARIM MÜDÜRLÜĞÜNE 25 MİLYON TL ÖDENEK

Makine İkmal ve Bakım Onarım Müdürlüğüne ödenek aktarılmasıyla ilgili gündem maddesi hakkında konuşan Başkan Çoban, “İmar Bayındırlık ve Plan Bütçe komisyonu raporuna göre, 25 milyon TL bütçes aktarılması görüşüldü. Bu paranın 15 milyon TL’si akaryakıt, taşıt bakım onarım 2 milyon TL, tüketime yönelik mal ve hizmet alımları 1 milyon TL, akaryakıt ve madeni yağ alımları 5 milyon TL, hareketli iş makinesi yedek parça alımı 2 milyon TL toplamda 25 milyon TL ilave edilmesi ve ödenek aktarılması komisyonlarımızca uygun görülmüştür” dedi.

FRİGYA: ARKEOLOJİ, MİTOLOJİ FRİG VADİLERİ KİTABI

Frig Bölgesini anlatan Frigya: Arkeoloji, Mitoloji Frig Vadileri kitaba 75 bin TL bütçe ayrılmasıyla ilgili madde hakkında konuşan Başkan Çoban, “Frig bölgesiyle ilgili hiçbir kitap basılmamıştı. Sağ olsun Arkeolog Ahmet Semih Türe ve eski Turizm Müdürü Muzaffer Uyar’ın güzel bir çalışması var. İlk defa üniversitelerde, Kültür Turizm Müdürlüklerinde, resmi dairelerde böyle bir kitap kazandırılmış oldu.” dedi.

İGM Mayıs ayı birinci birleşimi, 9 Mayıs 2022 Pazartesi günü yapılacağı açıklandı.>>Afyon Postası'nın Haberi.