İGM ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı, meclisin en yaşlı üyesi İbrahim Akkaya’nın başkanlığında başladı. Gündemin ilk maddesi meclis başkan seçimi oldu. Bir önceki dönem Afyonkarahisar Belediye Başkanı olan Burhanettin Çoban, meclis başkanı olarak önerildi. Öneri sonrasında gizli oylama yapıldı. Bir üyenin katılmadığı toplantıda Burhanettin Çoban, tüm partilerin meclis üyeleri tarafından desteklenerek İGM’nin yeni başkanı oldu.

“HAYIRLI HİZMETLER YAPMAK NASİP OLSUN”

Başkan Çoban, tüm üyelere teşekkür ederek seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Çoban,  “Demokrasilerde halkın üstünde bir güç yok. Seçimler hayırlı olsun. Tüm dünyada huzur barış hakim olsun. Aç insan kalmasın. Afyonun 50 İGM üyelerimize Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Sizlerin oyları ile buraya geldik. Hep beraber bir takım ruhu ile hareket edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“MHP İLE RAKİPTİK”

Birlikte hareket ederek Afyonkarahisar’a hizmet edeceklerini söyleyen Başkan Çoban, Belediye Başkanlığı döneminde mecliste alınan kararların tamamının oy birliği ile alındığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Beni belediye başkanlığı süresince tanıyorsunuz. Biz MHP ile daha önce rakiptik. Afyonkarahisar milliyetçi muhafazakâr bir şehir. Bu yüzden daha önce MHP ile rakiptik. Ben parti rozeti takmam. Türk bayrağı rozeti takarım. Seçildiğim gün siyasi partiler benim için fark etmiyor. Cumhuriyet Halk Partili, Büyük Birlik Partili de İYİ Partili de bu ülkeyi seviyor. Bu vatan aşkı onlarda da var. Bu yüzden herkes ile en güzel şekilde, birlik beraberlik içerisinde çalışacağız. Ben belediye başkanlığımda hiçbir kararı oy çokluğu ile almadık. Anlaşamadığımız hiçbir konuyu meclise getirmedik. Her karar oy birliği ile çıktı. Buda bizim insanlarımıza verdiğimiz değerin bir göstergesiydi. Demokrasinin üstünlüğüne olan inancımızdı.”

İYİ PARTİ’DEN MHP SAFLARINA GEÇTİ

Toplantıda tüm meclis üyeleri kendisini tanıttı. Bu esnada İYİ Parti Kızılören İGM üyesi seçilen Hasan Ulusoy, MHP’ye geçtiğini, siyaseti burada yapacağını söyledi. 

KÂTİP ÜYELER BELİRLENDİ

Toplantıda kâtip üyeler için Fadime Sezen ve Hüseyin Duran önerildi. Kâtip üyelerin belirlenmesi için gizli oylama yapıldı. Her iki isimde oy birliği ile kâtip üyeler olarak seçildi.

BAŞKAN VEKİLLERİ NETLEŞTİ

Bir diğer gündem maddesi ise 1’inci Başkan Vekili’nin seçilmesi oldu. 1’inci Başkan Vekili için Ahmet Mahmut Saylık ismi önerildi. Gizli oylama sonucu ile Saylık, 1’inci Başkan Vekili olarak seçildi. İkinci Başkan Vekilliği görevine ise AK Parti Şuhut İl Genel Meclis Üyesi Umut Eroğlu önerildi. Önerge oy birliği ile kabul edildi.

İGM’DE 4 KADIN ÜYE

İGM’de bir önceki dönemde 2 kadın üye bulunuyordu. Bu dönemde ise kadın sayısı dörde çıktı.  AK Parti’den Fadime Sezen ve Ferda Ertürk, CHP’den ise İsmihan Nergiz, Müyesser Ege Toker Altıok İGM’nin yeni dönemde kadın üyeleri olarak görevlerine başladı.  Öte yandan 31 yaşında olan Fadime Sezen, meclisin en genç üyesi olduğu öğrenildi.

İLK GERGİNLİK ÖZÜRLE SONUÇLANDI

MHP’li İGM üyesi Asım Akın, doğum yerinin Sandıklı görünmesine rağmen aslen Hocalar ilçesinden olduğunu belirerek kendini tanıttı. AK Parti Sandıklı İGM üyesi geçici katip üye İbrahim Kaynar, Asım Akın’ın bu sözlerine, “Seçim boyunca, Sandıklılıyım diyerek oy topladınız, neden şimdi Hocalarlıyım diye söylüyorsunuz” diye tepki gösterdi. Araya giren İGM Başkanı Burhanettin Çoban, bu tür sorunların olmaması gerektiğini, AK Partili Kaynar’ın gençliğinden kaynaklanan bir tepki olduğunu söyleyerek, seçimin bittiğini artık bu tür sorunların konuşulmaması gerektiğini ifade etti. Toplantı bittikten sonra söz alan MHP Grup Başkan Vekili Ahmet Zeki Ertürk, İbrahim Kaynar’ın Asım Akın’dan ve meclisten özür dilemesi gerektiğini söyledi. İbrahim Kaynar’da söz alarak yaptığı davranışın hatalı olduğunu kabul ederek özür diledi.

Yeni dönemde AK Parti’den 36, MHP’den 8, İYİ Parti’den 3, CHP’den 2, Büyük Birlik Partisi’nden ise 1 üye mecliste görev yapacak. İGM 2’inci oturumu bugün saat 10.30’da gerçekleşecek.

İLK ZİYARET VALİYE

Yeni dönem İGM Üyeleri bugün Meclis Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında her partiyi temsilen bir üye ile Vali Mustafa Tutulmaz’ı ziyaret edecekler. >> Nail AZBAY’ın Haberi