Meclis Toplantı Salonunda yapılan ilk oturumda gündem maddeleri görüşüldü. Mayıs ayına dair ilk 8 maddenin görüşüldüğü toplantıda gündem maddeleri şöyle;
İl Özel İdaresinin 2021 Mali Yılına ait Bütçe Kesin Hesap Cetvellerinin görüşülerek karara bağlanması konusu görüşüldü ve Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


SANDIKLI’YA YENİ HÜKÜMET KONAĞI VE BELEDİYE BİNASI
Sandıklı İlçesi Ece Mahallesinde bulunan 1511 ada 26 parsel numaralı taşınmazın İl Özel İdaresine ait yaklaşık 4 bin metrekare hissesinin, Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binası yapılmak üzere İçişleri Bakanlığı ve Sandıklı Belediye Başkanlığına tahsis edilmesi konusu görüşüldü. Söz konusu madde ilgili komisyona havale edildi. 


İSCEHİSAR BELEDİYESİ’NE PALETLİ EKSKAVATÖR VE YÜKLEYİCİ VERİLMESİ KONUSU
İl Özel İdaresine ait 1994 model Caterpıller marka paletli ekskavatör ve Cat marka lastik tekerlekli yükleyicinin, muhammen bedelleri karşılığında İscehisar Belediye Başkanlığına verilmesi konusu görüşüldü ve İmar ve Bayındırlık, İdari İşler, Plan ve Bütçe, Yatırımlar ve Kararlar Takip Komisyonlarına havale edildi.


SULTANDAĞI’NA TAŞINMAZ SATIŞI
Sultandağı İlçesi Pazaraltı Mahallesinde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 109 ada 184 parsel numaralı, bin 300 metrekare yüzölçümlü arsa vasfındaki taşınmazın, Sultandağı Belediye Başkanlığına satışının yapılması konusu görüşüldü ve İmar ve Bayındırlık, İdari İşler, Plan ve Bütçe, Yatırımlar ve Kararlar Takip Komisyonlarına havale edildi.


YAYA YOLUNUN KALDIRILMASI
Emirdağ İlçesi bağlı Karacalar Köyünde yer alan, 171 ada, 6, 7, 22, 23, 32 ve 33 parsel numaralı taşınmazlar üzerinde bulunan 500 metrelik yaya yolunun kaydırılmasına yönelik olarak hazırlanan, imar planı değişikliği ve eklerinin onaylanması konusu görüşüldü ve İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. 


KARACALAR’DA YAYA YOLU KALDIRILMASI
Emirdağ İlçesi'ne bağlı Karacalar Köyünde yer alan, 181 ada, 9 parsel numaralı taşınmaz üzerinde bulunan 700 metrelik yaya yolunun kaydırılmasına yönelik olarak hazırlanan, imar planı değişikliği ve eklerinin onaylanması konusu görüşüldü ve İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. 


EVCİLER’DE KAMULAŞTIRMA KARARI
Evciler İlçesine bağlı Gökçek Köyünde yer alan, 1224 parsel numaralı taşınmaz üzerinde karayolları kamulaştırma sınırına göre yol sınırının düzeltilmesine yönelik olarak hazırlanan, imar planı değişikliği ve eklerinin onaylanması konusu görüşüldü ve İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. 


İGM Mayıs ayı ikinci oturumunun 10 Mayıs Salı günü Meclis Toplantı Salonunda yapılacağı açıklandı.>>Afyon Postası'nın Haberi.