AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından 87’nci İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, herkesi ilgilendiren bir açıklamada bulundu. 

EKİLEMEYEN YAYLA VE TARLA YOLLARINI YAPTIK

Önce yayla ve tarla yollarının yapıldığına dikkat çeken Çoban, şunları söyledi: Hizmet görmeyen ilçelerimiz grup köylerimiz kalmadı diyebiliriz. Artık bugün yıllardır konuşulan tarla yolları mera yolları birer birer hizmete girmeye başlıyor. Bir tanesinden bahsedeyim. Dinarlı meclis üyelerimiz bunu anlatıyor. 20 bin dekarlık arsa olup bunun yüzde 10’u bile ekilemeyen bir bölgenin yaylanın yolu yapıldı. Artık burada arazinin tamamı ekilmesi köylümüzün, ilçemizin şehrimizin ekonomisine nasıl bir katkı yapabileceğini bir düşünün. Bu şekilde hemen hemen ilçelerimizde hizmetlerimizi artırıyoruz”

KAYNAK SULARIMIZIN YÜZDE 90’I KESİLDİ

Su noktasında sıkıntılıyız. Bunu ifade etmem gerekiyor. neden? Son iki yıldır üç yıldır kuraklık yaşanıyor. Maalesef su müdürümüzün verdiği bilgiye göre eskiden gelen kaynak sularımızın yüzde 90’ı tamamen kesilmiş durumda. Sadece yüzde 10’a düşen kaynak sularımız var. Yeraltı sularımızdada ciddi azalmanın olduğu, mesafenin giderek derinlere gittiğini hep berabere gözlemliyoruz. Özelikle tarımda çok su çeken ürünlerin ekimi yerine, aynı getiriyi sağlayabilecek alternatif  ürünler çiftçimize önererek su kaynaklarımızın korunması önem arz ediyor. 

AFYON’DA PATATES EKİMİ YAPILAN KÖYLER İÇİN KIRMIZI ALARM!

Geçen hafta su müdürümüz şunu söyledi. İhsaniye’nin patates ekimi yapılan köylerinde ve Afyonkarahisar’ın patates ekilen tüm köylerinde bu gidişle iki yıl içinde hiç su kalmayacak. Raporlar bu şekilde. Devletimizin yetkililerinin acil bir şekilde önlem alması gerekiyor.  >>Afyon Postası’nan Nail Azbay’ın Haberi.