Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’a konuk oldu. 2009 yılında ATSO Başkanlığı görevine geldiğini söyleyen Serteser ekip arkadaşları ve sanayiciler isterlerse önümüzdeki süreçte de görevine devam edeceğini söyledi. 

Irak kapısı kapalı olunca yumurtada sıkıntı yaşandı

Afyonkarahisar’ın ihracatta geçen yıl 380 milyon 795 bin dolara ulaştığının altını çizen ATSO Başkanı Hüsnü Serteser,  “İhracatta en fazla kalemi Doğal taş yani mermer tutuyor. Blok mermer yerine işlenmiş mermer ihracatı artmaya başladı. Irak kapısı uzun zamandır kapalı olmasından dolayı yumurta satıcılarının ihracatında sıkıntılar yaşanıyor. Öte yandan hububat ve bakliyat ihracatımız da sürüyor. Biz katma değeri yüksek ve ihracata yönelik üretime devam edeceğiz. Evet ekonomik sıkıntılar var. Aşacağız inşallah. Ülkemiz ekonomisi nice zorlukları daha önce de aşmıştır. Biz üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. Ama hükümetten beklentilerimiz var. Mesela inşaat sektöründe sıkıntı artıyor. Bunun önüne geçmek için KDV’nin yüzde 18’den yüzde 1’e inmesi lazım. Kamuya iş yapan müteahhitlerin fesih hakkını kullanmalarına izin verilmesi lazım ki inşaat ekonominin lokomotifidir” dedi

Merkez 2’nci OSB’de katma değeri yüksek yatırımlar

Sinanpaşa’da yer alan Merkez 2. Organize Sanayi Sitesinde çalışmalara devam edildiğini söyleyen ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, “Merkeze 30 km mesafede 2.5 milyon m2’ lik bir alan var. Biz 1 milyon 100 m2 alanda 72 parsel çıkardık. Burada kamu yararı kararı almaya çalışıyoruz. Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde öncelik katma değeri yüksek ihracat ağırlıklı üretim yapacak firmalar olacak” dedi.

Afyon Eğitim Vakfı 652 öğrenciye burs veriyor

Afyon Eğitim Vakfı’nın çalışmalarının sürdüğünü belirten Serteser, “Biz 2015 yılında yönetime geldik. O dönem 126 olan burslu öğrenci sayımız şu anda 652’ye ulaştı. Bizden önceki arkadaşlarda emek verdiler, iyi çalıştılar. Onlara da teşekkür ediyorum. AEV Burs alabilmek için ihtiyaç sahibi olmak,başarılı olmak ve Afyon doğumlu olmak şartları var. Bu arada Sayın Valimiz Gökmen Çiçek öncülüğünde başlattığımız albikere.com internetten satışlarımız sürüyor. 7 ayda buradan 7 milyon üzerinde ciro ettik. Malum buradan gelen gelir AEV’e burs olarak dönüyor. Kadın Kooperatif Evleri’nde üretilen ürünler satışa sunulmaya devam ediyor. Şu anda bu site sayesinde AEV’ye 100 bin lira burs desteği geldi. Bu proje çok önemli. Afyonlu işadamlarımızın sitemize daha fazla sahip çıkmalarını umuyor ve bekliyorum. Bakın Afyon ile hiç bağlantısı olmayan bir kapı firması sahibi var. Reşat Türkeli Ordu Perşembe ilçesinden. AEV’nin şeffaf ve önemli çalışmalara imza attığını gördüğünden dolayı vakfımıza çok önemli destek ve katkı sağladı. Böylesi sosyal sorumluluk projelerinin artması ve gelişmesi lazım diye düşünüyorum” dedi.

100.Yıl Görkemli olmalı

Zaferin 100. yılında Afyonkarahisar da görkemli programlar yapılması gerektiğini kaydeden Hüsnü Serteser, “ Zaferin kazanıldığı topraklardayız. Bu 100. yıl önemli Afyonkarahisar’ın adını Zaferi daha fazla duyurmak adına Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı  100. yılda ilimize  bekliyoruz. Bu konuda Bakanımız Veysel Eroğlu, Milletvekillerimiz Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’in destek vereceklerine inanıyorum. Ayrıca bugünden başlayıp her ay bir etkinlik ile bu büyük zaferi taze tutmak lazım. Bu arada Başta Valimiz Gökmen Çiçek ve ekibi, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve ekibi olmak üzere ilimizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarının böylesine önemli bir güne katkı sağlayacaklarından eminim. Bu konuda ATSO olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” dedi.

İstenirse göreve devam ederim

Üyelerin desteği ile 3 dönemdir Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığını söyleyen Serteser, “Bu benim için büyük bir mutluluktur. 13 senedir bu görevi şerefle yapıyorum. Göreve başladığımdan bu yana mesaimin büyük bölümünü odamıza hizmet için geçirdim. 2009’dan bu yana bu hiç değişmedi. ATSO’yu işimin önünde tuttum. Mesaimin yüzde 80’ni odaya hizmet ederek geçiriyorum.Ben bu göreve seçildiysem layığı ile hizmet etmem gerektiğini düşündüm ve bu düşünceyle hizmet ettim. Önümüzdeki süreçte hem ekip arkadaşlarım hem de sanayicilerimiz göreve devam etmemi isterlerse ederim. Hizmetimden memnunlarsa devam ederim” diye konuştu.  

Siyasete girmeyeceğime dair eşime söz verdim

Akar’ın siyasete girmeyi düşünüp düşünmediğini sorusunu yanıtlayan Serteser, “Evlenirken eşime bir söz verdim, siyasete girmeyeceğime dair. Bu sözümü tutmak gerekiyor. Malum iki küçük çocuğum da var. Bu kadar yoğunlukta evime de zaman ayırmak zorundayım. Bu yüzden siyasete girmeyeceğim. Zaten yoğun bir çalışma temposu içindeyim” diyerek sözlerini bitirdi.