Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleriyle Sanat ve Yaşam Derneği (AFSAYAD)Başkanı Başak Nakilcioğlu tarafından hazırlanan Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk’e Saygı  'Ekim Geçidi' sergisi Taş Medrese’de açıldı.  Sergi, 3-10 Kasım tarihleri arasında Taş Medrese'de ziyarete açık olacak.

İHSAN AKAR BULDU, BAŞAK NAKİLCOĞLU RESMİ TOPARLADI

Sergide en dikkat çeken resim 51 yıl önce Ali Bozok tarafından çalışılan Atatürk resmi oldu. Resmin uzun yıllar boyunca Atatürk İlkokulu’nda olduğu, okulun tadilatı esnasında bu resmin depoya atıldığı ortaya çıktı. Daha sonra bir hurdalıkta Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar tarafından bulunan resim Ressam Başak Nakilcioğlu’na iletildi. 

ÖZENLE ÇALIŞILAN BİR ESER

Nakilcioğlu resimle ilgili Afyon Postası’na şunları söyledi: “Ali Bozok tarafından yapılan bir resim. Kendisi öğretmen diye biliyorum. Alaylı ressamlardan Ersin Bozuk’un babası. Ali Bozok 1970 yılında yapmış. Atatürk İlkokulu’nda idi bu resim. Bende hatırlıyorum. Bu resim, okulunda tadilatında depoya atılmış, düzenlenme hepten yırtılmış, zarar görmüş. Belediye Kültür Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar bu resmi yıkıntılar içerisinde bulmuş. Bana iletti, buna ne yapabiliriz Başak Hanım dedi. Ben resmi restore etmekten ziyade resmin yırtıklarını yamamak üzerine hareket ettim. Yumuşak bir şekilde nemli bir bezle eseri temizledim. Şasesinide temizledim. Çok özenle hazırlanmış bir eser bu. Üzerine herhangi bir çalışma yapmamaya gayret ettim. Özenle çalışılmış bu resmi sergiye katmak istedik. Sergimize değer kattı.”

22 SANATÇIDAN 22 ESER VAR

AFSAYAD Başkanı Başak Nakilcioğlu, sergi ile ilgili olarak ise şunları söyledi: “22 sanatçı katıldı bu sergiye. 22’de eser var. Yağlıboya, seramik, fotoğraf, illüstrasyon gibi farklı disiplinlerden çalışmaların olduğu bir sergidir Ekim Geçidi Sergisi. Proje sahibi sanatçı Gülsün Erbil tarafından Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk'e Saygı çerçevesinde 20 yıldır Türkiye'de farklı illerde düzenleniyor. Proje sahibi Gülsün Hanım'ın yütütücülüğünde Afyon'da AFSAYAD olarak ilk defa biz açtık. Belediyemiz buna destek verdi.”

-AFYON POSTASI'NDAN NAİL AZBAY'IN ÖZEL HABERİ.